Türk Lirası

Yüzlerce avukat ile çalışan bankaların tahsil edemedikleri alacaklarını Varlık Yönetim Şirketleri nasıl tahsil ediyor?

Kemal Kılıçdaroglu’nun dikkat çektiği varlık yönetim şirketleri tartışma konusu oldu. Mülkiye hocası Prof.Dr. Yalçın Karatepe”yüzlerce avukat ile çalışan bankaların tahsil edemedikleri alacaklarını Varlık Yönetim Şirketleri nasıl tahsil ediyor?” diye soru sordu.

Prof.Dr. Karatepe, twitter da aslında herkesin merak ettiği ama dile getirmediği konuyu tartışmaya açtı.

Karatepe, “Bankalar tahsil edemedikleri alacaklarını Varlık Yönetim Şirketlerine genellikle alacak tutarının %10’u bedelle satıyorlar.  Soru: Büyük hukuk departmanları olan, yüzlerce avukat ile çalışan bankaların tahsil edemedikleri alacaklarını Varlık Yönetim Şirketleri nasıl tahsil ediyor?” dedi.

Yalçın Karatepe, adeta kapalı kutu olan varlık yönetim şirketleriyle ilgili şu soruyu da sordu: Kullandıkları yol ve yönetemler bir bankanınkinden nasıl farklılaşıyor? VYŞ, satın aldıkları borçlara hangi faiz oranını uyguluyor, burada bir sınır var mı?

VARLIK YÖNETİM ŞİRKETİ NEDİR?

Varlık yönetim şirketi nedir? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu onayı ile kurulan ve faaliyet gösteren, bankalar ve diğer finansal kurumların tahsili gecikmiş alacaklarını yüzde 5 ile 10 arasında tahsil eden kuruluşlar.