Yapı Kredi Bankası

Yapı Kredi şube yoğunluğunu önlemek için yeni personel alacak!

Emekli promosyon kampanyası nedeniyle banka şubelerinde yaşanan büyük yoğunluk Yapı Kredi’nin ek tedbirler almasına neden oldu. Yapı Kredi, şubelerde yoğunluğu azaltmak amacıyla çok sayıda yeni personel alımı yapacak.

Alınan bilgiye göre, banka ilk tedbir olarak dijital kanallara ağırlık vererek, emekli maaş taşıma işlemini müşteriler şubeye gitmeden yapılmasını sağladı.  Özellikle belirli yaş grubunda olup da dijital kullanamayan müşterilerin ise sorunsuz işlemi için şubelere personel takviyesi yapılacak.

PERSONELİN GÖNLÜNÜ ALDI

Emekli maaş promosyonunu 7 bin 500 liraya yükseltmesi ile şubelerde yoğunluğun yaşanması nedeniyle daha fazla çalışmak zorunda kalan şube personeline verilecek prim tavanı 4 bin liradan 6 bin liraya çıkartılacak.

Öte yandan bireysel bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sarkan Ülgen, tüm personele bir mail atarak özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

SENDİKA DEVREYE GİRDİ

Öte yandan Yapı Kredi şubelerindeki yoğunluktan dolayı örgütlü sendika Basisen’in devreye girdiği ve gerekli görüşmeleri yaparak çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda banka ile anlaşmaya vardı.