Lukoil Başkan Yardımcısı Ravil Maganov

Putin’e yakınların gizemli ölümü! Şimdi de Lukoil’in başkan yardımcısı öldü

yazar:

kategori: ,

Rusya’da garip ölümlere dün bir yenisi daha eklendi. Lukoil Başkan Yardımcısı Ravil Maganov, Moskova’da ölü bulundu. Bu olay Putin’e yakın 3.ismin ölümü.

67 yaşındaki Maganov, başkentte bir hastanenin penceresinden düşerek yaşamını yitirdi.

Rus haber ajansı TASS’ın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Maganov’un kalp krizi geçirmesi nedeniyle Moskova’da bir hastanede tedavi gördüğü belirtildi.

Maganov’un, bu sabah hastanenin altıncı katında bulunan pencereden düşerek hayatını kaybettiği bilgisine yer verilen haberde, Maganov’un anti-depresan ilaçlar kullandığı da vurgulandı.

Haberde, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı ve Maganov’un intihar ettiği şüphesi üzerinde durulduğu kaydedildi.

Ukrayna savaşının başlamasının ardından Putin’e yakınlığıyla tanınan iki Rus oligark Vladislav Avayev ve Sergey Protosenya da ölü bulunmuştu.

Daha önce Kremlin’de görev yapan ve Rusya’nın önde gelen bankalarından Gazprombank’ın eski başkan yardımcısı olan Avayev, eşi ve 13 yaşındaki kızıyla beraber pazartesi günü Moskova’daki dairesinde ölü bulunması büyük ses getirmişti. Rus milyonerin, kıskançlık nedeniyle önce eşini ve çocuğunu vurup daha sonra kendini öldürmüş olabileceği dile getirilmişti.

Protosenya da yine nisan ayında İspanya’daki evinde asılı şekilde ölü bulunmuş, evde ayrıca Protosenya’nın eşi ve kızının bıçaklanmış cansız bedenlerine rastlanmıştı.

ABD ve Batılı müttefiklerinin yaptırımlarını sertleştirme kararını açıklamasının ardından, gözler Rus oligarklara çevrilirken, Ukrayna doğumlu iş insanı ve Rus oligarkı Mikhail Watford’un İngiltere’deki evinde 3 Mart’ta ölü bulunduğu açıklanmıştı.