Yapı Kredi Sağlık ve Emeklilik Vakfı

Yapı Kredi, emeklilerinin bayram ikramiyelerini geçmiş yıllarla birlikte ödeyecek

yazar:

kategori: ,

Hükümetin aldığı bir kararla tüm emeklilere her yıl iki bayramda ödenen ikramiyeyi bundan böyle banka emeklileri de alacak. SGK’ya bağlı olmayan banka emekli sandıklarına bağlı olanlar iki bayram ikramiyesini yıllardır alamıyordu.

Sürdürülen hukuki mücadele sonuç verdi ve Yapı Kredi Bankası’ndan emekli olan binlerce emekli bankacı geçmiş dönemlerde dahil olmak üzere tüm ikramiyelerini toplu olarak alacaklar.  Yapı Kredi Sağlık ve Emeklilik Vakfı’ndan yapılan açıklamada, “emeklilerimize geçmiş bayram ikramiyesi ödemelerini 9 Eylül 2022’de maaş hesaplarınıza yatırmak suretiyle gerçekleştireceğiz” denildi.

Vakıf süreci şu şekilde açıkladı:

“18.05.2018 tarih, 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ile; Kurumca (Sosyal Güvenlik Kurumu) 5510 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1.000’er TL tutarında Bayram İkramiyesi ödeneceği ve Kurumca (Sosyal Güvenlik Kurumu) bu madde kapsamında yapılacak ödemelerin karşılanması için gerekli olan tutarın, yazılı talebe istinaden, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Kuruma ödeneceği hükme bağlanmıştır.

Emeklilerimizin hak kaybına sebebiyet verilmemesi adına, 12.06.2018 tarihinde Vakfımız Yönetim Kurulu’nca; “devamlı bir taahhüdü kapsamaksızın ve emeklilere ödenecek bayram ikramiyelerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Vakfımıza ödeneceği yönünde bir uygulamanın yerleşmesi beklentisi ve kaydıyla” 2018 yılı Ramazan Bayramı’nda Vakfımız emeklilerine ikramiye ödenmesine ve ödemeler sonrası oluşan giderlerin Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan talep edilmesine karar verilmiştir. Ancak, T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’na yaptığımız başvuruya olumsuz cevap alınmış ve talebimiz reddedilmiştir. Akabinde konu ile ilgili, taraflar eliyle mahkemelere davalar açılmış olduğu ve sürecin halen devam ettiği bilinmektedir.

Sonuç itibariyle, hukuki süreç henüz sonuçlanmamasına rağmen, Vakfımızca siz değerli emeklilerimizin bayram ikramiyesi ödemelerinin geriye dönük yasal faiziyle birlikte yapılmasına karar verilmiştir. Ayrıca bundan sonraki süreçte de bayram ikramiyelerinin düzenli olarak ödeneceğini bildirmek isteriz.

Tam 78 yıldır bankamızı omuzlarında yükselten insan kaynağımızı, en değerli varlıklarımızdan biri olarak görüyoruz. Tüm emeklilerimize duyduğumuz minnetle, sizlere karşı olan sorumluluğumuzu en üst düzeyde yerine getirmeye bundan sonra da devam edeceğiz.”