Türkiye İş Bankası

6 büyük banka hissesinde en fazla getiriyi İş Bankası sağladı

yazar:

kategori: ,

Bankacılık sektörü hisselerindeki soluksuz yükseliş sürerken, son bir yılda en büyük getiriyi İş Bankası sağladı. İş Bankası son bir yılda yatırımcısına yüzde 255 oranında getiri sağladı. Bankanın hisse senedi yılbaşından bu yana da yüzde 183 gibi oldukça yüksek bir getiri sağladı.

İşte en büyük 5 mevduat bankası ve borsa getirileri:

İŞ BANKASI: Son bir ayda yüzde 62.2 yükseldi.  Bankanın hisseleri son bir yılda yüzde 255 ile Garanti, YKB, Ak ve diğer kamu bankalarını geride bıraktı. İş Bankası yılbaşından bu yana da yüzde 183 yükseldi.

YAPI KREDİ BANKASI: Borsada yatırımcısının yüzünü güldüren bir başka banka hisse senedi Yapı Kredi Bankası oldu. YKB, son bir yılda İş Bankası’ndan sonra en çok getiri sağlayan banka oldu. Bankanın hisseleri yılbaşından bugüne kadar yüzde 136 artarken, son bir ayda yüzde 62 kazandırdı.

GARANTİ BANKASI: Garanti BBVA borsada son bir yılda yatırımcısının yüzünü güldüren bir başka hisse senedi oldu. Bu hisse son bir yılda yüzde 153 artarken yılbaşından bu yana yüzde 120 yükseldi. Aylık getirisi ise yüz de 66 oldu.

VAKIFBANK: Son 2 haftada sert yükseliş yaşayan Vakıfbank hisse senedinin son bir yıllık getirisi yüzde 132 oldu. Bankanın hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 126 kazandırırken, sadece son bir ayda yüzde 51 arttı.

AKBANK: Akbank bilanço ile birlikte yükselişini sürdürdü. Hisse son bir yılda yatırımcısına yüzde 128 kazandırdı. Senedin son bir aylık getirisi yüzde 48 olurken, yılbaşından bu yana getirisi ise yüzde 86 oldu.

HALKBANK: Halk Bankası Amerika’daki davanın gölgesine rağmen son bir yılda yüzde 87 getiri sağladı. Bankanın son 8 aylık getirisi yüzde 99 oldu. Halk Bankası son bir ayda getirisi ise dikkat çekiciydi. Halk Bankası hisseleri son bir ayda yüzde 84 yükseldi.