Yurt dışına çıkmak için ücretli ve ücretsiz yollar

yazar:

kategori: ,

Yurt dışına çıkmak her geçen gün daha da imkansız hale gelirken, bazı organizasyonlar ve devlet destekli eğitim programı ile mümkün olabiliyor.

İşte yurtdışına çıkmanın yolları ve bunun için devlet destekli eğitim programları:

1-INTERRAIL

Avusturya, İrlanda, İtalya, Makedonya, Hollanda, Karadağ, Polonya, Bosna Hersek, İspanya, Almanya, Norveç gibi Avrupa ülkelerini uzun uzun gezmenin en ucuz yoludur. Yolculuğa çıkmanızdan itibaren sizin gibi dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerle tanışabilirsiniz.

2-AIESEC

1948 yılında, Avrupalı öğrenciler tarafından kurulan AIESEC, geleceğin liderlerini yetiştiren dünyanın en büyük öğrenci organizasyonlarından biridir. Hem üniversite öğrencileri hem de yeni mezunlar için yurtdışında kendilerini geliştirebilecekleri uluslararası bir ortam, gönüllü projeler ve staj imkanı sunan platform, gittiğiniz ülkede 6 haftadan 1 yıla kadar kalma fırsatı sağlar. AIESEC ile alınan teorik eğitimi, pratik olarak uygulama fırsatı bulan öğrenciler ve yeni mezunlar, ister para kazanabilecekleri programlara katılabilir, isterlerse de gönüllü staj programlarını tercih edebilirler.

3-AGH

Avrupa Gönüllü Hizmeti-AGH ya da İngilizce olarak European Voluntary Service-EVS, Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde sosyal içerikli gönüllülük projelerinde yer almak isteyen gençlere yönelik faaliyetlerdir. Katılacağınız projeler kapsamında yardım kuruluşları, gençlik merkezleri, dernekler, vakıflar, huzur evleri, yetiştirme yurtları ve rehabilitasyon merkezlerinde gönüllü çalışmalarda yer alırsınız. En az 2 ay ile 12 aya kadar süren AGH projelerinde, öğrenci ve mezunların 17-30 yaş arasında olması ve anlayabilecekleri kadar İngilizce bilmesi önemlidir.

3- ERASMUS

Yurtdışında ücretsiz eğitim Erasmus programıdır. Avrupa Birliği tarafından yürütülen bir öğrenci değişim programı olan Erasmus’un amacı, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde öğrencilere uluslararası eğitim deneyimi yaşatmak ve ülkeler arasındaki iş birliğini arttırmaktır

4-WORKAWAY

Yurtdışında çalışarak seyahat edebileceğinizin kanıtı olan Workaway, dünyayı gezme hedefinde olanların dostu bir platformdur. Bugün 10 milyondan fazla üyeye sahip olan siteye 1 yıllık makul bir ücretle kayıt olarak, gezme planlarına başlayabilirsiniz. Dünya çapında 130’dan fazla ülkeden host-ev sahipleri ve volunteer-gönüllülerin buluştuğu platformda, gittiğiniz şehirde günde en fazla 5 saat çalışma karşılığında size kalacak yer, kahvaltı ya da yemek veriliyor.

5-WWOOF

Yurtdışında ücretsiz yaşa mantığı ile hem gezip hem de gönüllü çalışmalara katılmak isteyenlere, 1970 yılından bu yana hizmet veren en yaygın platform olan World Wide Opportunities on Organic Farm yani WWOOF, bugün dünyanın her yerinde organik çiftliklerde gönüllü olarak çalışma fırsatı sunuyor. 120’den fazla ülkede host yani ev sahipleri ile gönüllüleri buluşturan sitedeki fırsatları görebilmeniz için yıllık olarak yapılan 35€’luk bir ücret ödemeniz gerekir.

6-WORK&TRAVEL

1961 yılında Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenmeye başlanan Work&Travel programları,tüm dünyadan öğrencilerin Amerika’da çalışıp seyahat edebilmelerine yönelik bir kültürel değişim programıdır.Para kazanırken İngilizce dilinizi geliştirebilirsiniz.

7-AFS

Ücretsiz yurtdışı eğitim arıyorsanız, AFS tam size göre olacaktır. 1914 yılından bu yana devam eden program, dünyanın en köklü uluslararası değişim organizasyonudur. Program, tüm dünyadan katılımcılara yurtdışında lise ya da üniversite eğitimi, dil eğitimi, gönüllülük hizmetleri, yurtdışı staj gibi kültürlerarası bir deneyim sunar. Katılımcılar devam eden eğitimleri süresince gönüllü aileler tarafından misafir edilir.

8- GO OVERSEAS

Online staj,eğitimler,yurtdışında eğitim alma ve gönüllülük hakkında çok kapsamlı bir platformdur. İstediğiniz ülkede gönüllü olma seçeneği ile filtreleme yapabilir ülke tercihinize göre uygulamalara erişim sağlayabilirsiniz.

9- AU PAİR

Yurtdışında çocuk bakıcılığı,mentörlük yapabileceğiniz bir programdır. Gidebileceğiniz ülkeler, programın şartları, yaş aralığı ve diğer tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

10-EURODESK

Eurodesk’in sitesinde güncel olarak yayınlanan çok ilanı yok fakat Avrupa Gönüllü Hizmeti değilde kendinizi geliştirmek için belli bir konuda Eğitim kursuna katılmak isterseniz eurodesk sitesinden duyurular ve takvim kısmını takip edebilirsiniz.

11- YLYS

Yurt dışında lisansütü öğrenim görmek üzere gönderilecek öğrencileri seçme ve yerleştirme (YLSY) olarak açılımı yapılan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen bir bursluluk programıdır. Yurt dışındaki okul ücretlerinizin tamamı,Yurt içi ve yurt dışı ulaşım giderleriniz,Yurt içi ve yurt dışı sağlık masraflarınız, Sınav ücretleriniz, Kırtasiye giderleriniz ,Aylık burs ödemesi gibi birçok eğitim harcamalarınız bu burs tarafından karşılanır.