Adem Acar, Bankaların vizyondaki filmini yazdı

Bir film seyrettim. Bütçesi milyon dolarlar değil. Oyuncuları çok ama çok maliyetli değil. Konusu sıradan her günkü konular. Sıradan bir film.

Macera var mı (Yok)

Argo var mı (yok)

Ahlaka mugayir sahne var mı.?(Yok sayılır , yalnızca bir yerde açık bir sahne gördüm.) Olumsuz örnek olacak bir durum var mı (yok) ama süper ötesi bir film. Demek ki az bütçeli , başrol aktörlerinin hiç para almadan oynadığı güzel bir yapıt çıkmış ortaya.

Bankacı olmasan ben bu filmi izler miyim bilmiyorum.

Efendim konuyu dağıtmadan eleştiri ve yoruma geçelim
-Başrollerde 24/03/2016 doğumlu 6698 sayılı KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU(KVKK) var.
– Yardımcı rolde kendisine veri emanet edilen ve 19/10/2005 doğumlu BANKACILIK KANUNU (BK) tabi BANKALAR,
-kötü karakter olarak ise 30/01/2002 doğumlu 4743 sayılı MALÎ SEKTÖRE OLAN BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN ile kurulan VARLIK ŞİRKETLERİ var.

Film o kadar gerilimli ki eğer bankacı olmasam ve mesleki merak olmasa gerilimli ve korkunç olması sebebiyle sinemadan çıkıp gidecektim.

O derece yani. Gittikçe artan bir şiddet gittikçe artan bir zalimlik, kötülük var. Bir kanun bu kadar da çiğnenmez ki diyeceğiniz geliyor.

Bu arada bu tür bir film ülkemizde ilk defa yapılıyor bence. Daha önce kişisel bilgilerin kötüye kullanılması sebebiyle yabancı memleketlerde gördüğümüz ve milyonlarca doları bulan tazminat talepli davalar bizde de var mı bilmem ama bu filimden sonra umutluyum bizde de bu tür davalar olacaktır.
Gelelim filmin konusuna ; Milyonlarca müşteri 5941 sayılı kanuna tabii ve onlarca kurum ile denetlenen ( BDDK , MASAK , Maliye , Teftiş vs) bankaya çok gizli bilgiler emanet ediliyor. Bankadaki emanetler hem 5941 , hem 6698 sayılı kanun ile korunuyor. Ancak banka yine 4743 sayılı kanun nizamında bazı alacaklarını Varlık Şirketlerine devrediyor.
Evet asıl geçimsizlikler , gerilimler sorunlar bundan sonra başlıyor. Varlık şirketleri 4743 sayılı kanuna tabi olsa da hiç birini uygulamıyor ve 5941 sayılı kanunla kurulu bankalardan müşteri emaneti olan gizli bilgileri alıyor.
Film de burada başlıyor. Açıkgöz bir girişimci de açığı fark edip 5941 sayılı BK tabi bankayı tehdit ediyor. 5941 sayılı BK tabi banka durur mu . O da 4743 sayılı KN tabi Varlık şirketini tehdit ediyor. Sonu çok sürpriz şekilde biten filmi izlemenizi tavsiye ediyorum.
Bu arada kazanan kim mi oluyor. Asıl sürpriz de bu ya. (Sonu açıklamayalım ki aynı heyecanı siz de yaşayın) Saygılar