Mir kartı

Mir ödeme sistemli banka kartlarının kullanımı için Rusya yeni bir adım atıyor

yazar:

kategori: ,

Amerika ve AM’nin baskıları sonrası Türkiye ve bazı ülkelerde kullanımı durdurulan Mir ödeme sistemli banka kartlarının kullanımı için Rusya yeni bir adım atıyor.

Rusya’da yayınlanan RBK gazetesi, iki büyük Rus bankasının Mir’in kullanılabilmesi için bazı ülkelere pos-terminalleri yerleştirmeyi planladıklarını duyurdu.

2 Rus bankası, Mir kartlarını kabul etmek için dost ülkelere POS terminallerini kurmayı düşünüyor. Bu sistem ilk olarak Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde başlanması planlanıyor.

Haberde Rus bankalarından birinin yalnızca Türkiye’de, diğeri ise Türkiye ve BAE’de POS terminalleri kurmayı planladığı belirtiliyor.

Hukuk firması Ickert and Partners’ın yönetici ortağı Pavel Ikkert, bu planın bankacılık düzenlemesi alanındaki federal mevzuat normlarını ve ulusal ödeme sisteminin işleyişini ihlal edemeyeceğini, çünkü eylemlerinin Rusya Federasyonu sınırlarıyla sınırlı olduğunu açıklıyor.

Uzmanlar Türkiye’de ödeme hizmetlerinin sağlanması için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan bir lisans alınması gerektiğini de dikkat çekiyor.