TSKB

Bir bankanın karı daha dörde katladı

TSKB 2022 yılının 3. çeyreğinde 1 milyar 122 milyon TL net dönem kârı ile piyasa beklentisi olan 1 milyar 65 milyon TL’nin üzerine çıktı.

Banka kârını çeyreksel bazda yüzde 23 oranında artırırken, dokuz aylık karını 2 milyar 644 milyon TL’ye yükseltti.

TÜFE’ye dayalı varlık etkisiyle güçlenen net faiz geliri, ücret ve komisyon gelirlerindeki yıllık artış ve devam eden iştirak gelirleri net kâra katkı sağladı. Böylece bankanın özkaynak kârlılık oranı 2021 yılında yüzde 16,7 iken, yüzde 42,5 seviyesine ulaştı.

Banka 2022 yılının üçüncü çeyreğinde çeyreksel bazda yüzde 31 artışla 1 milyar 877 milyon TL net faiz geliri elde etti. Kredi makasları ve TÜFE’ye dayalı varlık etkisi net faiz gelirlerinin artmasında etkin rol oynadı.

Bu çeyrekte 921 milyon TL TÜFE’ye dayalı varlık geliri elde eden bankada, TÜFE varsayımının revizyonu ile 325 milyon TL ilave gelir sağlandı. Böylece bankanın yıllıklandırılmış net faiz marjı çeyreksel bazda 72 baz puan artarak yüzde 6,46’ya çıktı. Çekirdek net faiz marjı ise aynı dönemde 20 baz puan artarak yüzde 3,7’ye yükseldi.

GENEL MÜDÜR AÇIKLAMASI

TSKB’nin 2022 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, “TSKB olarak sürdürülebilir ve kapsayıcı bankacılık vizyonumuzla, ülkemizin ekonomik, çevresel ve sosyal gelişimini desteklemeyi, reel sektörün yeşil dönüşümü için katma değer yaratmayı sürdürüyoruz. Yılın üçüncü çeyreğinde de beklentilerimiz ile uyumlu, güçlü bir finansal performans sergiledik. Bankamızın toplam aktif büyüklüğü 108,3 milyar TL’ye ulaşırken, reel ekonomiye doğrudan katkımızı işaret eden toplam kredi portföyümüz de aktif toplamımızdan yüzde 70 pay alarak 75,5 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Sağlıklı aktif kalitemizi temkinli bir yaklaşımla daha da kuvvetlendirdik. Sürdürülebilirlik temalı yatırımların finansmanının yanı sıra yatırım bankacılığı ve danışmanlık hizmetleri ile müşterilerimize yenilikçi ve alternatif çözümler sunmayı sürdürdük” diye konuştu