Düzce’de deprem! İstanbul ve Ankara sallandı

yazar:

kategori: ,

Bu sabah saat 04.08’de Merkez üssü Düzce olduğu tahmin edilen deprem oldu. 5.9 şiddetinde olduğu tahmin edilen deprem İstanbul ve Ankara’da şiddetli hissedildi.

KADNİLLİ AÇIKLAMA YAPTI

Kandilli Rasathanesi Deprem’in Merkez üssünü Sarıdere-Gölyaka Düzce olarak açıkladı.  Yerin 6.5 km derinliğinde olan deprem 5.9 olarak kaydedildi.

DÜZCE’DE BAZI BİNALARDA ÇATLAKLAR OLUŞTU

Depremin merkez üssü Düzce’de bazı binalarda ve merdivenlerde çatlaklar oluştuğu öğrenildi. AFAD ve belediye ekipleri Düzce merkez ile ilçe ve köylerle irtibata geçerek çalışmalarını sürdürüyor.

SOYLU: CAN KAYBI BİLGİSİ BULUNMAMAKTADIR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, “Düzce’nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08’de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde #deprem’in ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir.” bilgisini paylaştı.

AFAD: EKİPLER BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Depremle ilgili AFAD’dan yapılan bilgilendirmede ise “Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Düzce, Ankara, İstanbul ve Sakarya AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz.” denildi.

BİR DEPREM DAHA

– AFAD: Düzce’nin Çilimli ilçesinde saat 04.30’da 4.7 büyüklüğünde, 8.52 derinliğinde bi deprem daha meydana geldi.