A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

SPK 2020 yılının cezasını bugün kesti!

yazar:

kategori: ,

Sermaye Piyasası Kurulu 2 yıl önce RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine Sanayi Ticaret A.Ş. (RTALB)  hisse senedindeki işlemlerinden dolayı Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’ye para cezası verdi. SPK’nın söz konusu kuruma cazayı “İçsel veya sürekli bilgilerin kesinleşmesinden kamuya duyurulmasına kadar geçen süre içerisinde işlem yapılması” gerekçesiyle verdi.

SPK bülteninde yer alan bilgiye göre, 13.03.2020 tarihinde RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine Sanayi Ticaret A.Ş. (RTALB)  hisse senedinde KAP açıklaması ve sonrası yapılan işlemler gerekçe gösterildi.

SPK bülteninde şu açıklama yapıldı:

“RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine Sanayi Ticaret A.Ş. (RTALB) tarafından 13.03.2020 tarihinde saat 15:42:31’de Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yapılan özel durum açıklamasının öncesinde ve sonrasında RTALB pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda aşağıdaki tabloda yer alan idari para cezasının uygulanmasına karar verilmiştir.”

İÇSEL BİLGİ-INSIDER NEDİR?

İçeriden öğrenenlerin ticareti (İngilizce: insider trading, Türkçede kamuya açıklanmamış bilgiye dayalı ticaret de denen), sermaye piyasası araçlarının değerini etkileyebilecek, henüz kamuya açıklanmamış bilgileri şahsa veya üçüncü şahıslara menfaat sağlamak amacıyla kullanarak sermaye piyasasında işlem yapanlar arasında fırsat eşitliğini bozacak şekilde haksız yarar sağlamak veya bir zararı bertaraf etmektir. Pek çok ülkede yasal bir suçtur.

SPK Bülteni
SPK Bülteni