Bankacılar En İyi Mobil Bankayı seçti!

Özel ve kamu bankalarında çalışan yüz bine yakın bankacının her gün ziyaret ettiği ParaMedya Instagram hesabı “En İyi Mobil Bankayı” seçmek için anket düzenledi. Yaklaşık 40 bin bankacı kolay kullanımı ve yeterlilik açısından En İyi Mobil bankayı seçti.
Ankette bankacılara 3 ayrı soru soruldu.
Kamu Bankaları Arasında “En İyi Mobil Bankacılık” uygulaması hangisinde sorusuna bankacıların yüzde 47’si Ziraat Bankası derken, yüzde 40’ı ise Vakıflar Bankası dedi. Yüzde 13’lük bir bölüm ise Halk Bankası dedi.


BANKACILARA GÖRE BÜYÜK ÖZEL BANKALAR ARASINDA EN İYİSİ
Ankette bankacılara 4 büyük özel bankanın mobil şubesi soruldu. Garanti Bankası ankete katılan bankacıların yüzde 37’sini oyunu alarak ilk sırada yer aldı.
Garanti Bankası‘nı Yapı Kredi izledi. Bankacıların yüzde 27’si Yapı Kredi dedi
Anket katılımcısı bankacıların yüzde 22’si İş Bankası derken “Mobilin Bankası” sloganını kullanan Akbank 13 ile en düşük oyu aldı.


BANKACILARA GÖRE ORTA BÜYÜKLÜKTEKİ BANKALAR ARASINDA EN İYİSİ
Bankacılara Orta büyüklükteki özel bankalar arasında “En İyi Mobil Bankacılık “uygulaması hangisinde sorusu da soruldu.
Bu soruya yanıt veren bankacıların yüzde 39’u QNB Finansbank yanıtını verdi. Bankacıların yüzde 29’u Denizbank derken, TEB mobil banka uygulamasına yüzde 25 en iyi dedi. Katılımcıların yüzde 7’si İNG yönünde tercih kullandı.

PARAMEDYA AÇIKLAMASI:

Söz konusu anket teknik bir çalışma olmayıp sadece bankacıların müşteri olarak deneyimleri sorulmuştur. Alınan yanıtlar, anket katılımcılarının kişisel görüşü olup, yine bu kişilerin  kullanım alışkanlıkları kararlarında etkili olmuş olabilir.  Anketten çıkan sonuç “En İyi” bankayı belirlemekte yeterli değildir.