Hanife Fişek

Hanife Serter banka üst yönetimlerini uyardı: Bu yıl sizler için de zor geçecek

Evet sevgili üst yönetimler …

Bu yıl sizler için de zor geçecek .

Her yıl başında, o ilk büyük toplantıda sahneye ( ekrana ) çıkan üst yöneticinin , yüzüne dramatik bir ifade vererek ve oscarlık bir performans ile söylemeye alıştığı o klasik cümle “ bu yıl çok zor geçecek arkadaşlar, hazırlıklı olalım …”

Gerçekten de üst yönetimlerin “ doğruyu söylediği” emsal cümlelerden biridir bu . Bankacılar için her yıl bir öncekinden daha zor oldu. Yıldan yıla maaşları reel olarak düştü . Hedefleri kat be kat arttı. Mesai saatleri uzadı, işten çıkarılanların görevleri geride kalanlara devroldu, sorumluluklar arttı. Depresyona girenler, ilaç kullananlar çoğaldı. Ast üst ilişkilerinde saygı, sevgi, hoşgörü azaldı. Çalışma ortamında huzur kalmadı. Bankacılar için bu kadar zorluğa katlanmanın tek sebebi vardı, ülkenin ekonomik koşulları, İşsizlik korkusu, çoluk çocuğunu iyi koşullarda büyütme kaygısı . Ama ne demişler ;” Kaybedecek bir şeyi olmayan insandan korkulur. “

Bu vesile ile üst yönetimlere kötü bir haberimiz var , bu yıl sizler için de tüm önceki yıllardan daha zor geçecek . Neden mi ? Çünkü bankacılar da artık gözünü açtı. Bankacılar da daha yüksek sesle konuşmaya başladı . Ekonomide siyasette gelinen nokta, bankacıları farklı şekilde davranmaya zorluyor . Artık kimse bu zor koşullarda daha fazla sabretmek istemiyor. Sabırlar taşıyor . Peki sabırlar taşınca neler olacak ?

2023 EYT Bankacılar için dönüm noktası olacak . Giden gidecek , kalan kalacak.

2023’te maaşını beğenmeyen bankacılar sessiz istifaya başvuracak, hedefini zorlamayacak .

2023’te yeni işe aldığınız gençlerden bazıları hiç ummadığınız anda istifayı basacak. Bu işe bu koşullarda katlanmayacak.

2023’te bankacılar daha az itaat, daha çok itiraz edecek.

2023’te müşteriler de daha nazlı olacak, promosyona, reklama kanmadan kendi özgür seçimini yapacak.

2023’te kamu otoritesi daha çok açığınızı arayacak, daha çok kusurunuzu bulacak .

2023’te tatlı karlar tersine dönecek.

2023’te enflasyon hesabı sizlerin de hesabını bozacak.

Kehanet değil, öngörü.

Kısacası 2023 sizler için de çok zor bir yıl olacak sevgili üst yönetimler . Hazırlıklı olmanızda fayda var. 2023’te çanlar sizin için çalacak.