Ertuğrul Sadıkoğlu yazdı: Emekli Bankacı olmak!

Düzensiz İnsandan…Düzenli Yazılar

Yazı yazmak, hele düzenli yazmak öyle zor bir iş ki! Düzenli ve yazar değilseniz çok daha zor! Hala yazı yazdığım tableti dağınıklıktan bulamıyorum düşünün gerisini. Bir de düzenli yazı talepleri var ki hayatın düzensizliği içinde. Düzenli yazı yazmak ne demek ki. Hep aynı gün mü yazmalıyım, yazdığım yazı mı düzenli olmalı, hiç anlamıyorum bu işlerden…

O yüzden bu zorlanmam! Diğer yandan hangi işi yapıyorsanız baskı ve mobbing var, bundan emin olmalısınız beyaz yakayı çok kirletmiş biri olarak ParaMedya yöneticilerinden o kadar fazla baskı aldım ki (!) iş ve baskı paralel gidiyor yaşayarak öğreniyorum. Her yer aynı anlayacağınız.

Yaşayarak öğrenmek ne hoş, hem yaşıyorsunuz hem de öğreniyorsunuz en sevdiğim hayat şeklidir öğrenci olarak hayatın içinden çekip gitmek hep yeni bir şeyler öğrenmek.

Çevrenizde vardır yaşını almış öğrenciler, hukuk okuyan 75 yaşında emekli albay var benim tanıdığım öğrenci olmasına rağmen kendini “Emekli Albay” olarak tanıtır, eminim sizin de vardır benzer örnekleriniz. Yok artık diyorsanız çevrenizi değiştirin, çok bankacı arkadaşımız oluyor biraz da başka sektörden arkadaşlar edinin, iyi geliyor insana. Ben başka sektör olmadığını düşünüyordum bankadan atılana kadar! Hayatın başka bir yanı olduğunu çok geç kalmadan fark etmeliyiz. Tam zamanı yeni başlangıçlar için!

Öğrenmeye ilk başlanıldığında “Ne olacaksın”? diye sorarlardı büyükler, o zamanın küçükleri ise meslekleri sıralarlardı “Doktor, Mühendis olacağım” O zamanın küçük çocukları bu zamanın yetişkinlerinin tek cevabı oldu; “EYT” olacağım. Hayat şartları da ideallerimiz de değişiyor zamanla.

Düzeniniz iyi değilse hayat düzeltiyor merak etmeyin, bütün eğrileri belli bir kıvama getiriyor. Her şeyin bedeli var bedeli ödeyebiliyorsanız zaten düzeniniz de iyidir demek! Hayatınızı belli düzen içinde yaşayan biriyseniz ayrılsanız da bankadan “emekli bankacı, emekli albay, emekli Bölge müdürü… “ olarak yaşıyorsunuz.

Bankadan atılmanıza rağmen size “Müdürüm” diyen bir kitlenin var olmasına ne demeli, Para Medya emekli bankacı demişti…

Bölge Müdürü şube ziyaretine gittiğinde tanımayan gişe yetkilisi olabilir mi? Olmasın, çok karışıyor ortalık!

Bela bir segment müdürünün işten ayrıldıktan sonra şubede işlem yapamadığını anlatmıştı bir arkadaşım, düzen değişmişti kimse işlem yapmamıştı! “Şubeye dahi giremiyor..” diye anlatıyordu…

Düzen değişiyor, ayak uyduramadığınızda düzeniniz bozulabiliyor…

Telefonumda hala yazı nerde kaldı diyen mesajlar düzenimi bozuyor ama yapacak bir şey yok. Düzen kurmak çok zor, yıllarca caba sarf etseniz de bir günde düzeni bozulan ne çok hayat var.

Masamı toplamalıyım yeni yıl hedeflerimden biri daha düzenli olmak izninizle düzen kurmalıyım.

Siz hayatınızda hep güzel mesajlar alın, mutlu olun, düzeniniz bozulmasın, düzeni bozulan varsa aramızda merak etmeyin, düzen bir şekilde kurulur. Çok moralsizseniz eğer gidin bir EYT li arkadaşınızın yanına kutlamaya katılın …

Yazının düzenini ayarladım mı, düzenli yazı tamamdır. Umarım siz beğenirsiniz, ParaMedya patronları her patron gibi zor beğeniyorlar. “ Tek tuşla düzenli yazı mı olur ?” dediklerini duyuyorum.

Mesajlar bitmeyecek yazıyı yollamalıyım. Daha koşuya gideceğim, düzenli egzersiz mutlu ediyor beni.

…artık kısa cümleler kuruyorum.

Şebnem Ferah kısa cümleler https://www.youtube.com/watch?v=NoXgxLTp1YU

C.Ertuğrul SADIKOĞLU

ertug4@yahoo.com