Banka Özel Güvenlik

Ertuğrul Sadıkoğlu yazdı: Bankada o personeli yok saymak!

Yok Saymak

Para Medya yok saymadı,  yazıyı soruyorlar, bir tek varlığınızdan onların haberi var, beklenti olunca sizin varlığınız da anlam taşıyor. Yazılımcı olsam bu kadar mobbinge maruz kalmazdım, sadece yazı yazınca her türlü şiddetle karşı karşıyasınız…

Yazıyı yazmak için gittiğim kafede bir türlü sipariş veremiyorum, bir kahve içip yazıyı yollama telaşım var ama sipariş veremiyorum, uzun süredir oturmama rağmen kimse siparişimi almıyor, yok sayıyorlar, elim havada sesleniyorum ama kimseye ulaşamıyorum… Sizin de başınıza gelmiştir sipariş verirken ulaşamazsınız ama iş hesaba gelince hemen hizmet kalitesi artar… Neyse kahvemi söyledim yazıya devam etmeliyim..

“Günaydın” diyerek  güne başlıyorsunuz, karşıdan cevap mı gelmedi? Gülümseyerek selam verdiğimizde yok mu sayılmaya başlandı? Suyun ısındığını kimse size haber vermediğinden çaydanlık mı yandı? Olabilir, sizinle alakası yok emin olun.

İş hayatı böyledir, sizinle alakası yok, sizi yok sayabilir, alınganlık yapacak bir durum değil ki ! Olağan işin akışı böyledir. Kişisel değildir, emin olun.

Güvenlik görevlisisiniz,  sizi yok mu sayıyorlar? Olsun, ama sizi yok sayanlar emin olun  çok şey kaybediyorlar! Hayatı yok sayamazlar ki!  Bankalarda çalışan en renkli kişiler emin olun güvenlik görevlileridir. Her birinin banka dışında yaptıkları ayrı bir mesleği vardır, emin olun.

Hayat böyle, yok sayıldığınız çok zaman olabiliyor, siz fark edilmek için  otomatik açılır kapılara gidin,  sizi fark etmiyor  ve  kapı açılmıyorsa yavaş yavaş işi kişiselleştirmenin zamanı gelmiştir.

Yok artık … kapı açılmıyor!

Yok sayarak nasıl yaşanabilir ki? Varız ve her yerdeyiz…

Diğer yandan bir yönetim şeklidir yok saymak; şirketlerde sizin varlığınızı yok sayarak daha iyi performans alacağını düşünen çok yönetici vardır ve var olacaktır. Siz onları yok sayamazsınız güç dengesi onlardadır ve yok sayarak var olabilirler. Sakın üzerinize alınmayın kişisel değildir.

Oysa sizi yok saymasalar varlığınızla ne çok iş yapacaksınız ama!

Güzel memleketimiz böyle. İktidar, muhalefeti yok sayar; muhalefet de iktidarı, ekonomiden sorumlu olanlar enflasyonu yok sayabiliyor. Hatta daha ileri gidelim! Yok yok gitmeyelim burada duralım.

Nerede duracağınız her zaman önemlidir nerede ve kiminle duracağınız daha da önemlidir.

Para Medyayı da yok sayan  veya  birlikte yürümeyi tercih eden banka yönetimleri var, yok sayarak nereye varılabilir ki?

İş bankasını her zaman farklı bir yönetim tarzıyla örnek bir iletişim içinde uzaktan gıpta ile takip ediyorum. Hakan Aran liderliğinde, her zaman olduğu gibi, sürdürülebilir büyümenin ne demek olduğunu sektörümüze önderlik yaparak gösteriyor. En son çalışanlarına ısınma yardımı ile destek vermeleri diğer bankalara da örnek olmalarıyla kalplerimizi ısıtmadı mı?

Daha önce, oldukça olumsuzluk yaşayan başka bir bankanın şaşılacak şekilde değişim geçirmesi ve çalışanları tarafından çok sevilen bir İK yönetiminin başarısı olsa gerek.

Güzellikleri yok saymamalıyız, aksine, daha çok paylaşmalıyız. Bankacılık sektörü,  ülkemizin geleceği reel sektörün en büyük destekçisidir. Çalışma barışının güzel örnekleri her zaman bankacılık sektöründen gelecektir. Buna canı gönülden inanırım. İsterseniz benim fikrimi yok sayın.

Yok saymak, bir mobbing türüdür. Yaptığı işi size anlattığı zaman küçük bir teşekkür dahi etmeden görmezden gelenleri iktidar, muhalefet ne varsa yok sayın gitsin!

Hesap zamanı hemen gördüler,  yazıyı bitirmeliyim kısa oldu diyor bir okuyucu diğeri telaş var diyor aslında; şişe içine konup denize atılan mesajlar yazılar kime ulaşacak hiç fikrimiz olmuyor yazıp denize atıyorum.

Otomatik kapı beni görmüyor. Kapının açılması gerekirdi. Eve giremiyorum, sanırım sensörden kaynaklı bir sorun var, benimle alakası olmadığını umuyorum.

Oysa kapı açılsa, varlığımı varlığınıza armağan edeceğim ama her şey otomatik …

Bütün kapılar size açılsın…

Unutma sen yoksan bir eksiğiz, İyi ki varsınız! Her şey sizinle güzel!

https://www.youtube.com/watch?v=hY0iikl51Ns

C.Ertuğrul SADIKOĞLU

ertug4@yahoo.com