Allianz Trade

Yeni salgın: İflas! 2023 Yılında Şirketler Salgına Karşı Nasıl Önlem Almalı?

yazar:

kategori: ,

Belirsizliğin yeni “normal” haline geldiği bir zaman diliminin içindeyiz ve tüm işaretler gelecekte giderek daha karmaşık sorunların ortaya çıkabileceğini gösteriyor. Eşi, benzeri görülmemiş enflasyon nedeniyle ortaya çıkan faiz şoku, yüksek ücret politikası ve enerji krizinin derinleştiği bu ortamda bir de politika ortamı nedeniyle yapılan hatalar şirketlerin akıbetinde soru işareti oluşturuyor. Dolayısıyla bu sürece hazırlıklı olmak da hayati önem taşıyor.

2023 yılında şirketlerin geleceği için önem taşıyan konu başlıkları etkili risk yönetimi, güvenli ticaret ve doğru nakit akışı şeklinde öne çıkıyor. Şirketinizin geleceğiyle ilgili büyük planlarınız varsa ve kriz dönemecini hafif atlatmak istiyorsanız riskleri doğru yönetmeniz gerekiyor. Ticari alacaklarınızın ödenmemesi durumunda ortaya çıkacak riskin yönetimi de planlarınızın istediğiniz gibi ilerlemesi için son derece önemli.

Bilançoların yaklaşık yüzde 40’ının alacaklardan oluştuğu göz önüne alınırsa, “şirketlerin hayat sigortası” olarak da adlandırılan alacak sigortasının önemi daha çok ortaya çıkıyor. Siz de güvenli ticaret yaparak şirketinizin büyümesini hedefliyor ve 2023 yılında ticaretinizin sürdürülebilirliğini sağlamak istiyorsanız Allianz Trade’in ticari alacak sigortası hizmetiyle ilgili detayları yazının devamında bulabilirsiniz.

Ticari Alacak Sigortası Nedir?

Ticari alacak sigortası, ticari borçların ödenmemesi durumunda şirketlerin nakit akışını korumak için alacaklarını güvence altına alan bir sistemdir. Ticari bir alacağın ödenmemesine bağlı olarak ortaya çıkabilecek kayıpları tazmin eden alacak sigortasının nihai hedefi, ticari faaliyetleri büyük ölçekli kayıplardan korumak veya kayıpları en aza indirmektir.

Kısaca, üç fonksiyonlu bir ürün olan alacak sigortası; alacağı güvence altına alır, riski önceden öngörüp önlemeye çalışır ve riskin gerçekleşmesi durumunda örneğin iflas eden ya da temerrüde düşen müşteriler olduğunda tazminat ödeyerek işletmelere şüpheli alacak olan bir tutarı sermaye olarak sağlar. Ticari alacaklarını sigortalayan şirketler, mevcut müşterileri ile güvenle ticaret yapmalarının yanı sıra, yeni pazarlara açılırken Allianz Trade’i referans ve yol gösterici olarak bir iş ortağı olarak yanlarına alır. Böylece, firmaların kredibilite değerlendirmesi, faturaların ödenmeme riskini bertaraf etme ve olası hasarlarda Allianz Trade’in tahsilat ve yasal takip deneyimi ile iş birliği fırsatına da kavuşur.

Allianz Trade, tüm bunların yanı sıra dünyanın dört bir yanında bulunan yurt dışı ofisleri aracılığı ile alıcı hangi ülkede olursa olsun, müşterilerinin hukuki ve bürokratik süreçlerini yürütür ve müşterilerini hiçbir koşulda yalnız bırakmaz. Küçük, orta, büyük ölçekli, her sektörden firmaların yurt içi ve yurt dışı pazarlarda güvenle ticaret yapmalarını sağlar. Alacak tahsilatı konusundaki yetkinliği ve hizmet ağıyla Allianz Trade ticari alacak sigortası sizi iş yaptığınız her alanda bir adım öne çıkarır. 85 milyondan fazla şirketin finansal takibini gerçekleştiren, 62 bin müşterisinden gelen günlük 22 bin limit talebine cevap veren Allianz Trade, Risk Veri Tabanı ve teknolojik altyapısı ile desteklenen güçlü erken uyarı sistemi sayesinde daha iyi bir risk yönetimi yapar. Müşterilerinizin risk analizi sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilirken sigortalanmış faturalar da çok daha iyi bir nakit akışı sağlar. Sigorta kapsamındaki alıcılarınızdan mali tablolarının haricinde kefalet ya da maddi teminat talep edilmez. Müşterilerinize bu bağlamda herhangi bir sorumluluk yüklenmez.

İşinizi büyütürken alacaklarınızı yönetmeye ayırdığınız zamanı azaltmak ve şirketinizin geleceğine odaklanmak istiyorsanız alacak sigortasının sunduğu avantajlardan faydalanabilirsiniz. Siz de Allianz Trade’in bilgi birikimiyle yeni pazarlara açılıp yeni alıcılarla ticari anlaşmalar yapabilirsiniz. Anlaşılır ve kullanışlı sigorta poliçeleri şeffaf bir iletişim sağlar. Alacak sigortası sayesinde yurt içi ve yurt dışı pazarlarda açık hesapla satış yapabilir, yoğun rekabette adımlarınızı güvenle atabilirsiniz.

Ticari Alacak Sigortası Nasıl Yapılır?

Açık hesap vadeli satışlardan doğan teminatsız alacaklarınızı ticari alacak sigortasıyla güvence altına almak için alanında dünya lideri olan Allianz Trade’i tercih edebilirsiniz. Ticarette riskinizi azaltmak için ilk adımı atmak istiyorsanız Allianz Trade’in web sitesi üzerinden hızlı başvuru formunu doldurarak veya müşteri hizmetlerine telefonla ulaşarak ticari alacak sigortasıyla ilgili bilgi alabilirsiniz. 2023 yılında şirketinizin nakit akışlarını ve alacaklarını yöneterek güvenli bir şekilde büyümeyi hedefliyorsanız Allianz Trade Alacak Sigortası sizin için doğru bir çözüm sunar.

Ticarette riskinizi azaltmak için ilk adımı atmak istiyorsanız Allianz Trade’in web sitesi üzerinden hızlı başvuru formunu doldurabilir ya da satış ekibi ile iletişime geçerek ticari alacak sigortasıyla ilgili bilgi alabilirsiniz. Üstelik ücretsiz olarak 15 müşterinizin risk analizi fırsatını yakalayabilirsiniz!

Allianz Trade ve Allianz Ekonomik Araştırmalar birimi olarak iş dünyasının geleceğini şekillendirecek temel ekonomik, siyasi ve sosyal eğilimleri analiz ettiğimiz; yaklaşık 240 ülkede 18 sektörü inceleyerek hazırladığımız raporlarımıza Allianz Trade Ticaret Hattı Bülteni’ne kayıt olarak ulaşabilirsiniz.