Emeklilikte Yaşa Takılanlar

EYT’de korkutan ihtimal!

yazar:

kategori: ,

EYT konusunda sular bir türlü durulmuyor. Önce açıklanması aylarca sarkan EYT’de şimdi de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi konusunda ağırdan alınıyor.

Geçen her süre ise EYT konusunda sıkıntılı ihtimalleri akıllara getiriyor.
Ekonomist Evren Devrim Zelyut konuyla ilgili şunları söyledi: AKP lideri Erdoğan’ın EYT konusuna bakışını anlatmama sanırım gerek yok. AKP sıkışmasa Erdoğan EYT müjdesi vermezdi. Ancak AKP oyları toparlandıkça verilen bu sözün yürürlüğe girmesinin uzadığı görülüyor. AKP için sözden dönmek değil de sözü tutmamak için kurnazca yollar bulmak zor değil. Bu noktada oy oranları toparlandıkça uygulamanın gecikeceğini, yasa çıksa da yasaya konacak bir madde ile uygulamanın Haziran sonrasına bırakılarak AKP’nin sorunu donduracağını değerlendiriyorum.
Zelyut şöyle devam etti: Eğer seçim kaybedilirse yürürlüğe sokma mükellefiyeti Altılı Masa’ya devrolur. AKP kazanırsa da uygun görülecek bir tarihte uygulama başlar denilir. İtiraz edenlere de bütçenin düzelmesine paralel sadece uygulama tarihi bekleniyor şeklinde akıllara sığmayacak bir açıklama yapabilirler, inanın hiç şaşırmam