Ahlatcı Doğal Gaz

Ahlatçı halka arzı çok sevdi! Şimdi de Enerya Enerji’yi halka arz edecek

yazar:

kategori: ,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Anadolu’da takdir ettiği işadamlarından biri olan Ahmet Ahlatcı bir şirketini daha halka arz ediyor.

Ahmet Ahlatçı, en önemli şirketini geçen ay halka arz etmişti. Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş. halka arzında hisse başına 66 TL’den 52,8 milyon adet hisse satılırken, 3,48 milyar TL halka arz geliri elde etmişti. Şirketin hisse senedinde sert hareketten sonra düşüş olmuş ve şirket bedelsiz açıklamıştı. Bu haberle toparlayan senet daha sonra yeniden satışa düşmüştü. Şirketin bedelsiz haberi borsacılar tarafından yoğun olarak eleştirlmişti. Daha bir aylık bir şirketin bedelsiz açıklaması şaşırtıcı bulunmuştu.

YİNE HALKA ARZ

Ahlatçı, bir başka şirketini halka açmak için SPK’ya başvurdu. Dün akşam KAP’ta yayımlanan açıklamada Ahlatcı bünyesindeki Enerya Enerji’nin de halka arz edileceği açıklandı.

KAP ÇIKLAMASI:

Şirketimizin %99,7 oranında paylarına sahip olduğu, İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü nezdinde “598378” sicil numarası ile kayıtlı Enerya Enerji Anonim Şirketi (Enerya Enerji) paylarının halka arz edilmesine ilişkin çalışmaların başlatılmasına,

Enerya Enerji’nin halka arz işlemleri kapsamında, Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş., İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş., ticaret sicil müdürlüğü, noterler ve diğer tüm kamu ile özel kurum ve kuruluşlar nezdinde yapılması gerekli tüm iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi için gerekli hazırlıkların, bildirim, başvuru ve diğer iş ve işlemlerin yapılması, vekaletname, başvuru belgeleri, beyan, dilekçe ve sair evrakların imzalanması da dahil bu karar kapsamında yürütülecek tüm iş ve işlemlerin yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

Enerya Enerji
Ahlatcı Holding çatısı altında, Ahlatcı Doğal gaz grubu bünyesinde faaliyet gösteren Enerya Enerji, 2003 yılından bugüne doğal gaz dağıtımında kesintisiz hizmet sağlamaya devam etmektedir. Türkiye’nin en yaygın 2’inci özel doğal gaz dağıtım şirketi olan Enerya Enerji A.Ş, 10 şehirde 30 yıl süreyle doğal gaz dağıtım lisansına sahip olup, 1 milyon 800 bine yakın aboneye hizmet sunmaktadır.