Yatırım Finansman

Borsayı düşürdüğü iddia edilen aracı kurumdan açıklama

yazar:

kategori: ,

Yüksek hacimli alış ve satışları nedeniyle son dönemde başta AKP’li Metin Külünk ve diğer bir çok AKP’li tarafından borsadaki düşüşün sorumlusu olarak gösterilen Yatırım Finansman Menkul Değerler bir açıklama yaptı.

İddiaların tamamını reddeden kurum şu açıklamayı yaptı:

Son dönemde sosyal medyada yer alan bazı kişisel/anonim hesaplar tarafından gerçek dışı bilgi, yorum ve paylaşımların ısrarla sürdürüldüğünü görmekteyiz.

Kamuoyunu yanıltıcı, yanlış ve kasıtlı söz konusu paylaşımların sermaye piyasalarının ve sektörümüzün gelişimine zarar verici boyutlara ulaşabileceğinden endişe etmekteyiz.

Dün olduğu gibi bugün de yetki belgelerimiz dâhilinde sektörde faaliyet gösteren tüm aracı kurumlar gibi müşterilerimizin alım-satım işlemlerine aracılık etmek ana faaliyet konumuzu oluşturmaktadır.

Bu doğrultuda müşterilerimizin yapacakları alım-satım işlemlerinin karar aşamalarında doğrudan bir dahlimiz ve müdahale imkânımız bulunmamaktadır. Aracı kurum olarak sadece bu kararları, ilgili mevzuat kapsamında uygulamak ve işlemlere aracılık etmekle yükümlü olduğumuzu belirtmek isteriz.

Şirketimizin faaliyet alanı ile ilgili olarak; düzenleyici kurul/kurumlar tarafından hazırlanmış, yürürlükte bulunan yasa, mevzuat ve yönetmeliklere tam uyum gösterdiğimizi ve aracılık ettiğimiz piyasa işlemlerinin anlık olarak yasal otoriteler tarafından takip edildiğini bir kez daha sizlerle paylaşmak isteriz.

Türkiye’nin ilk aracı kurumu olarak, 47 yıllık birikimiyle gücünü geleceğe taşıyan Yatırım Finansman Menkul Değerler, ülkemizin ekonomik olarak büyümesinin sermaye piyasalarının gelişimi ve yatırımcı sayısının artması ile mümkün olacağına inanmaktadır.

Bu doğrultuda yarım asra yaklaşan tarihimizde olduğu gibi gelecekte de sektörün gelişimi, yatırımcı tabanının genişlemesine yönelik finansal okuryazarlık faaliyetlerindeki öncü rolümüze devam edeceğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız.