93 lira olacak diye rapor yazılan hisse yüzde 30 değer kaybetti!

yazar:

kategori: ,

Borsada küçük yatırımcı sosyal medya fenomenlerinden aldığı tuyolarla adeta bir servet kaybederken, bunlara bir de aracı kuruluş raporları eklendi. 17 liradan 40 liraya yükselen Suwen tekstil hisse senedi ile ilgili olarak bir aracı kurum 93 lira olacak diye rapor yazdı.

Hisse senedi buradan 75 liraya yükselen senet burada blok satışlarla soluksuz düşmeye başladı. Yılbaşından bu yana hisse senedi yaklaşık yüzde 30 değer yitirdi.

YATIRIMCI KİME GÜVENECEK?

93 lira olacak diye analist raporuna güvenip hisse alan yatırımcılar, sert düşüşe tepki göstererek, SPK’nın hisse senedinde 17 lira ile raporun çıktığı 40 lira arasındaki alışların incelenmesini istiyorlar.

Suwen’de halka arzdan 425,5 milyon TL elde edilmişti. Halka arzda, toplam 71 bin 659 yatırımcıdan, halka arz edilen payların 3,52 katına denk gelen 1,49 milyar TL nominal değerli pay talebi geldi.

Halka arzda, yurt içi bireysel yatırımcılara tahsis edilen payların 4,40 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilen payların 2,59 katı ve yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilen payların 2,88 katı talep geldi.

Halka arzda yüzde 5’in üzerinde pay alan yatırımcı olmadı.