Helal olsun çocuklar size! Banka güvenlik görevlileri kurtarma çalışmalarına katıldı

10 ilde büyük can kaybına neden olan deprem Türkiye’yi bir kez daha tek vucut yaparken bankacılık sektörü de harekete geçti.

Bankalar bir çok ilde bulunan şubelerinin çökmesine, bir çok personelinin enkaz altında kalmasına rağmen bölgeye gönderdikleri seyyar ekiple vatandaşların nakit ihtiyacını karşılamaya başladılar. Bölgede bulunan ve halen hayatta olan güvenlik görevlileri arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

İŞ BANKASI GÜVENLİK GÖREVLİLERİ

İş Bankası’nın güvenlik görevlilerinin oluşturduğu gönüllü kurtarma ekipleri deprem bölgesine hareket etti. Arama ve kurtarma konusunda eğitimli güvenlik görevlileri AFAD kordinasyonunda enkazda kalanları kurtarmak için çaba gösterecek.

YAKUT EKİBİ BÖLGEDE

Öte yandan son yıllarda afet bölgelerinde başarılı kurtarma çalışmalarıyla bilinen Yapı Kredi Kurtarma timi YAKUT’da bölgeye ulaştı.  Yine Yapı Kredi Gönüllüleri,  Türkiye genelinde Yapı Kredi çalışanları arasında başlattığı yardım kampanyası ile battaniye, bebek bezi, bebek maması, bebek devam sütü, uyku tulumu, kışlık bot, mont, çorap ve benzeri ürünleri deprem bölgesine ulaştıracak.