Taban taban giden tartışılan hakla arzın ağır faturası

yazar:

kategori: ,

12.1.2023 Tarihin de ParaMedya, tüm zamanların en çok tartışılan halka arzını mercek altına aldı.

’ ’ÇIPLAK GÖZLE’’ dahi ayan beyan ortada olan her şeyi yazdı, sordu, ’KARDA İSTİKRAR GARANTİSİ’’ yoktu, en yetkili ağız bunu söylüyordu. Peki Uluslararası değerleme standartlarına göre değerleme yapan karnesi ‘’pekiyi’’ ile dolu aracı kurum değerleme uzmanları, İndirgenmiş Nakit Akımına göre değerleme altyapısını ‘’istihare’’ de oluşturup ‘’iştişare’’ ile karara bağladılar. TAM 980 MİLYON TL.!!!!!!!!! 35 kişi çalışıyor, çalışan başına 28 milyon TL, bu değerlemeyi, bu kadar engin bilgiye ve tecrübeye sahip, SPK lisanslarına sahip, aracı kurum kurumsal finansman yöneticileri yapmış. YATIRIMCIYA ve BİZLERE İNANMAK DÜŞER.!!!
Hatta İNFO yatırımın fonları fırsatı kaçırmamış, 1,500,000 lot alımı ilk yapmışlardı. Bravo İnfo’ya, ‘’fon müşteri’’lerimde iddiadan para kazansın demiş, onları düşünmüş, ALLAH RAZI OLSUN ONLARDAN. Nasıl olduğu bilinmez halka arzın %18.75’i o gün fon müşterileri adına alınmış.
PARAMEDYA 2021’deki hisse devirlerinin, İSTANBUL PORTFÖYÜ, HEDEF GİRİŞİM, Fransız şirketinin satın alınması, sportz vs yani şirket halka hazırlanırken ‘’şeffafsızlık’’ tam gaz, hisse devirleri havada uçuşurken kıymete biniyor, böyle değerli bir şirket olunca, yatırımcı hisse almak için kuyruğa giriyor, yani ‘’servet büyütme’’ hırsının desteğiyle hisselerin değeri 8 günde 2 milyar 700 TL’ye çıkıyor, İDDİA’da olmayan bir getiri derken, ’’piyasanın kredi yükünü‘ ’hangi garip üstlenmiş‘ ’derken ses hep aynı yerden duyuluyordu, İDDİA çok büyüktü, sıkıntı daha büyüktü, Borsa İstanbul 8 gün ağıt yakarken, İDDİA yatırımcıları da servet yapıyorlardı. Ve 6 Şubat, hepimizin içini yakan afet haberi, borsa İstanbul derin uykuda, yatırımcılar duygusal ve fiziksel olarak afet bölgesinde; öfke ‘’Borsa’yı Açık ‘Unutan borsa yönetimine’’ ve ‘’Fırsatçılara’’ derken İNFO topu doksana takmış ve 400.000 lot satışını yapmış. Sonrası malum borsa da değil İddiada zarar edenlerin sessizliği!!!!
Bu tür hisselerde değere bakmayın, ’’Yatırımcıya ‘’ bakın.
İDDAA DA oyun bitmez, enseyi karartmayın. HER an üçbuçuk üstü bitebilir.