Altın FED’i Bekliyor

yazar:

kategori: ,

Altın yeni yönünü FED toplantısından sonra belirleyecek. Ekonomist Evren Devrim Zelyut, altın yatırımcısının gözünün FED toplantısında olduğunu açıkladı.

Zelyut şunları söyledi:

“Altında 1800/1850 dolar bant arasını sürekli işaret ettik bu rakamlarda da Amerikan Merkez Bankası’nın faiz konusunda yüksek oranları konuşmasının etkili olduğunu söylemiştik. 1850 üzerinde 1870 dolar karşımıza çıkabilir. Ancak hareket devam etme konusunda sorunlu…

Bugün ve yarın FED Başkanı Powell’ın komite yarıyıl sunumları bulunuyor. Powell’ın ABD Kongresi’ne vereceği raporda bankanın yüksek enflasyonun yol açtığı sorunların farkında olduğu ve üyelerin %2’lik enflasyon hedefine ulaşmak konusunda kararlı oldukları belirtiliyor. Powell da sunumlarında enflasyon ile mücadele konusunda daraltıcı para politikasının devamına yönelik söylemlerde bulunabilir. Diğer bir konu ise ABD’de açıklanacak olan istihdam verileri bizlere önemli sinyaller üretecek. Bütün bu gelişmeler altında iştahı kısıtlıyor.

Gram altında 1120 TL direncinin üzerine yönelim ile kısa vadeli görünüm güçlü; bu seviyenin üzerinde yönün yukarı olduğunu söyleyebiliriz. 1135 TL ve 1144 TL dirençlerine doğru hareketlilik yaşanabilir.”