Mehmet Akdere

Türkiye’nin en ünlü traderinden küçük yatırımcılara 6 önemli tavsiye!

yazar:

kategori: ,

Yaklaşık 25 yıldır borsada traderlik yapan Mehmet Akdere , twitter hesabı üzerinden yatırmcılara altı değerinde tavsiyelerde bulundu.

İşte o tavsiyeler:

1- Hırslarınızdan uzak duracaksınız. Hırslarınız sizi yatırımcı olmaktan oyuncu olmaya çekebilir. Oyuncu olmak yüksek risk barındırır, bunun eylemleri, yapısı ve reaksiyonları farklı olup anlık psikolojik etkisi sizi beklemediğiniz yöne sürükleyebilir.
2- Kredili işlemlerden kesinlikle uzak durun. Olumsuz bir haber veya etki sonucunda endekste veya hissenizde meydana gelebilecek yüksek düşüş ana paranızı kaybettirebilir.
3- Değer yatırımcısı olalım. Aldığın hisseyle o şirketin ortağı oluyorsun.Enflasyon üstü getiri sağlayan ,hızlı büyüyen şirketlere yatırım yapmak doğru olur.
4- Tüyo ile Yatırım yapmayın.şirketin mali bilgilerine, yönetim yapısına ve gelecek beklentisine göre Yatırım kararlarınızı şekillendirin. “Bir kişiye iyilik yapmak istiyorsan ona balık verme, balık tutmayı öğret” Konfüçyüs (MÖ551-479)
5- Yüksek getiri beklentisi olan varlığa yatırım yapınız .belirlediğiniz hedef fiyatınıza kadar sabırla bekleyiniz. Sabırlı olun.
6- Yatırım yaptığınız şirketin sahibinin ve yöneticilerinin ,ortaklarına karşı dürüst olup olmadığını analiz edin.sahtekar bir şirket sahibi,şirketin içerisinde Altın madeni de çıksa yatırmcısına bir şey kazandırmak istemez .Sahibinin, sahtekar olduğu bir şirkete ortak olmayınız .