Metin Yüksel

Karıncalar operasyonu sürüyor: Gel Gel Emkel!

yazar:

kategori: ,

Emek Elektrik A.Ş ‘de yatırımcıyı yine elektrik çarptı, Yatırımcı karıncalar aslında tek bir şey söylüyor.

”Bilgi: Sağlıklı piyasaların ve de fiyatların oluşmasın sağlayan yegâne değerdir.”

 Gerçek bilgi eşanlı, anlaşılabilir, doğru bilgi olmalıdır. Yatırımcının bilgi edinebildiği kanallar ise genel kurullar ve şirketin bildirimleridir.

İşte burası önemli. Peki bu “kanal” nasıl kullanılıyor.

Burada karşımıza bilginin “Saf hali” ve ‘’Bilginin su katılmış hali’’  çıkıyor ve genellikle Bilginin Su Katılmış Hali gerçekmiş gibi servis ediliyor.

Bilgiye erişmek açısından “Kalın Bir Duvar” aşması gereken piyasa oyuncuları, “Şirket Sahipleri ve Aracı Kurum Sahipleri” olunca “Güvenli Bilgi Duvarları” yıkıldı.

Kap haberleri “sulu bilgiden” ibaret oldu. Kap haberleri ile Küçük Yatırımcı’nın kamuya açıklanan ve başkasına ait olan bilgi ve işlemlere uygun işlem yapmaları sağlandığında “Sürü Davranışı” tetiklenerek, “fiyat köpüğü” oluşturmakta ve çöküş ,enkaz dönemi başlamaktadır.

“DOĞRU, ANLAŞILABİLİR, EŞZAMANLI  BİLGİ.”

EMKEL’de TESADÜFİ AZINLIK ORTAK,

 

Kim mi?

SAMİ ASLANHAN; KONTROLMATİK şirketinin büyük ortağı. 6,90 TL’den halka açılan ve iki yıl zarfında 330,00 TL fiyata ulaşan “Bebek Hisse” o kadar hızlı büyüyor ki, ne ile besleniyor, ne yiyor bilinmez. Kimse de bilemiyor, değerleme yapan aracı kurum, patron kimse. Cazibesi 40 kat artıyor bitmiyor ve 250,00 TL civarında fiyatlardan kurumlara satış yapılıyor. Fail Meçhul Kurumsallar.

Kontrolmatik’te soru işareti bol. Bolca  KAP var, ESCAR’la’la ilişkisi var, ABD’de şirket var, var da var yani. Halka açılırken olmayan here şey 1 yılda oluyor, derken ‘’SULU KATILMIŞ BİLGİ’’ EMKEL‘de geldi.

 Kimsenin yıllardır bebek, büyüme, değerli hisse gibi bir sınıfına koyamadığı  EMKEL yükselişi ile yatırımcının gözlerini kamaştırdı. Fiyat arttıkça “sürü” ilgisi artmaya başladı ve beklenen kap %100’lük bir artışla geldi.

Emkel hisselerinde piyasa oyuncusu Kontrolmatık’in sahibi Sami  Aslanhan, EMKEL HİSSELERİNDE yaklaşık 8.350.000 adet alış yapmış. İlk bakışta sorun yok ama şirket açıklaması gereğinden fazla sulu;

2.03.2023 tarihinde Borsa’nın klasik “Olağan Dışı Fiyat Hareketleri” ile ilgili açıklama talebine.

’Sami Aslıhan hakkında şirketimizi edindiği “Bilgi”, KONTROLMATİK şirketinin sahibi olduğu, aynı sektörde faaliyet gösterdiği ve ürünlerinin müşterisi olduğu’’

deyip artık kendisinin  “AZINLIK ORTAK’’ olduğu ifade edilmiş.

MÜTHİŞ! Tanımıyoruz, bilgi edindik, müşterimiz gelmiş ‘’Gönüllü Azınlık’’ olmuş, fiyat hareketleri ile ilgili bilgimiz yoktur.

KONROLMATİK Şirketinin sahibi ‘”Teamüle” uygun olarak, Ankara’da iş yaptığı, EMKEL’’e ‘’Azınlık Ortağı” olmuş.

Ama sempatik, tesadüfü ortalık kısa sürmüş ve 10.3.2023 tarihli KAP haberinde anlıyoruz ki 9.23-10,61 aralığından 3.696,8379 TL EMKEL hissesi satılmış.  ‘’TESADÜF ORTAK’’ oy hakları bakımından %0,22 sınırına düşmüş ve TABAN Serisi başlamış, SAMİ ASLAHAN’nın EMKEL aşkı sürecek mi bilinmez; fiyat baş döndürmeye devam ediyor. TAVAN/TABAN.

Doğru bilgi nedir, nerde sulandı niyet/amel tartışılır.

Yatırımcıda, “Sami Aslıhan’nın Emkel’i satın alıyor” algısı oluşmuş olması, ‘’Sürü Davranışı’’na yönelmesinin nedeni değil mi!!!! İş insanları “trader” olduklarında “tesadüfü” ilişkileri “bilgi duvarını” aşmalarına imkan veriyor mu? Hele bir de “iş insanı” değil de “piyasa oyuncusu” elbisesini giyer de, trader olursa !