Eksun Gıda

Borç yükünden halka koşan şirket: EKSUN GIDA ya da NAM-I DİĞER SİNANGİL

yazar:

kategori: ,

Halka açılmak üzere hazırlıklarının son aşamasına gelen EKSUN gıda özellikle 2022 yılı parlak bilançosu ile enflasyonu da arkasına alarak mali verilerinde önemli iyileşmeler sağlamış, her ne kadar izahnamede 2022/9 mali tabloları yer alsa da, şirket WEB sayfasında yayımlanan 2022/ mali tabloların da kısa vadeli borcu 1.235.029.000 TL’ye ulaşmış ve özellikle faaliyetlerden elde edilen nakit akışı 664.091.507 TL NEGATİF olsa da onlar halka arzdan gelen nakit girişi ile toparlanır. Zaten ’’halka arz’’ ile borç yükünü hafifletmek amaçlanmış olur.

Yalnız riskler bölümünde bir ifade var ki biraz da akıl kurcalayan o;

Şirketin sermayesine tabi olan ve halka arzdan sonra da kontrolü sürdürecek olan EKSİM YATIRIMIN çıkarları, yatırımcıların çıkarlarına uygun olamayabilir ve çıkar çatışması yaşanabilir.

EKSİM yatırım holding, şirketin malvarlıkları üzerin de tasarruf edilmesi ve satın almalar dahil üzere etkili olmaya devam edecektir,

EKSİM YATIRIM HOLDİNGİN ÇIKARLARININ YATIRIMCILARIN ÇIKARLARI İLE ÖRTÜŞMEYECEĞİNİN GARANTİSİ YOKTUR…

Yapı kredi yatırım harika özetlemiş, aslında bugün halka açık şirketlerin Ana Ortakları / Hâkim Ortaklarının, yatırımcı aleyhine yapmış oldukları işlemler ortada iken ve yatırımcının mağduriyeti bariz iken buna yönelik ‘’Tasarruf Önleyici’’ taahhütler alınmaması kaynaklı sorunların oluşmasına neden olmaktadır.

Aslında şirketin, 2021 ve 2022 yılın da buna benzer işlemler gerçekleştirmiş olması da anılan riskin önemini artırmaktadır.

Şirket Atılım Un Gıda Sanayi AŞ’ de ortakların hissesini 2021’de alıp,2022’de EKSİM HOLDİNG’e Satmıştır,

Üretim faaliyetinin yürütüldüğü gayrimenkuller Selçuklu Fabrika İşleme tesisi 2021 ‘de, Muratlı Buğday İşleme Tesisi 2022 yılın da Albaraka-Eksim GYF’ ye satılmıştır.

Fon ile 5 yıllık kira sözleşmesi yapılmıştır.

Son günlerde halka kapalı şirketlerin hâkim ortak olduğu, halka açık şirketlerin yatırımcılarını da ‘’ORTAK’’ Olarak Göreceği Güzel Günlere…………….