Eksun Gıda

Gerçek halka arzı borsada mı yapacaklar? 48.9 Liradan halka arz edilen senet bir haftada 78 lira oldu

yazar:

kategori: ,

Borsada halka arz vurgun serisi devam ediyor. Küçük yatırımcıların 1 lot bile alamadığı halka arzlarda hisseler 7-8 tavandan sonra satılıyor. Bir hafta önce 48.9 liradan halka arz edilen Eksun Gıda hisse senedi 78.6 liraya yükseldi. Hisse senedinde tavandan 20 milyon lota yakın alıcının olması dikkat çekti.

Borsa uzmanları, küçük yatırımcıların 1 lot bile zor alabildiği halka arzlardan belirli noktadan sonra hisse alımının riskli olduğunu dikkat çektiler.

Analist Kadir Binici, bugüne kadar yapılan halka arzların hep sonunun hüsranla bittiğini öne sürerek, “Patronun 48 liradan sattığı hisse senedini piyasa 78 liradan fiyatlıyorsa burada bir sorun var. Ya fiyat belirleme yanlış yapılmış ve patron kazıklanmış ya da gerçek halka arz borsada yapılacak” dedi.

Bir çok hissenin 7-8 tavandan sonra çözüldüğünü ve yatırımcıların daha da yükseleceği beklentisiyle satın aldığını da kaydeden Binici, “Maalesef bu hisseler küçük yatırımcının canını yakmakta”diyerek yatırımcıların bu tür hisselerden uzak durmasını önerdi.

KİM ALDI?

Eksun Gıda‘nın halka arzında toplam büyüklük 980,1 milyon TL olarak gerçekleşirken, halka arzda yüzde 5’in üzerinde iki kurum alım yaptığı görüldü. Halka arza sunulan hisselerin yüzde 9,79’unu Hedef Portföy, yüzde 7,17’sini Re-Pie Portföy ise aldı.