BASİSEN Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu

BASİSEN’den Yapı Kredi’de yüzde 30 zam açıklaması

yazar:

kategori: ,

Türkiye’nin en karlı bankaları arasında yer alan Yapı Kredi ile örgütlü sendika BASİSEN arasında zam gerginliği yaşanıyor.  Son bir aydır süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde dün çalışanların büyük tepkisine neden olan zam oranı teklifi açıklanmıştı.

BASİSEN yüzde 54 zam teklifi ile masaya gelirken, Yapı Kredi ise yüzde 30 zam teklif ettiği iddia edilmişti.

Bu açıklamalardan sonra çok sayıda Yapı Kredi çalışanı üyesi bulunduğu sendikaya tepki gösteren mailler atmıştı.

Konu ile ilgili olarak Paramedya, BASİSEN Genel Başkanı’ndan konuyla ilgili bilgi aldı. BASİSEN Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu, bankanın yüzde 30 zam teklifinin kendilerine resmen sunulmadığını belirterek, kendi talepleri olan yüzde 54  zam oranı ile ilgili şunları söyledi:

“Sendikanın talep ettiği yüzde 54 zam oranı ile ilgili yanlış anlaşılma var. Bizim talebimiz yıllık değil 9 aylıktır. Bu nedenle söz konusu zam oranı 9 aylık enflasyon beklentisiyle ortaya çıkmıştır. 9 aylık enflasyon tahini yüzde 35-37 arasında olması bekleniyor. Bizim talebimiz beklenen enflasyonun 19 puan üzeridir. Yine masaya getirdiğimiz talepler arasında enflasyonun yüksek çıkması halinde aradaki farkın ödenmesidir.  Aynı zamanda diğer sosyal haklar konusunda da kararlı bir duruşumuz var. üyelerimizi memnun edecek bir sözleşmeye ancak imza atarız. Bankanın yüzde 30 zam teklifi bize resmen iletilmedi. Böyle bir rakamı bırakın kabul etmeyi masaya dahi getirilmesini kabul etmiyoruz.”

PAZARTESİ TOPLANTI

Öte yandan Türkiye  genelindeki BASİSEN şube temsilcileri İstanbul’a davet edilerek pazartesi günü toplantı yapılacak. Söz konusu toplantıda Yapı Kredi toplu iş sözleşmesi konusunda bir yol haritası çizilecek.