Rusya’dan Türkiye’ye fiyatları düşürün uyarısı!

yazar:

kategori:

Rusya’da Türkiye fiyatlarının çok yükseldiği savunularak fiyatların indirilmesi için başlatılan kampanya yayılıyor.

Önce bu yönde basında yer alan haberler adım adım yükseltilerek Tur Operatörleri Birliği (ATOR) düzeyinde seslendirilmeye başladı.

Yapılan değerlendirmelerde Türkiye otel fiyatlarını geçen yıla göre önemli ölçüde arttığı buna bir de artan uçak bileti fiyatlarının eklenmesiyle ortaya çıkan fiyatların Rus tatilciler için ödenmesi zor rakamlara ulaştığı fiyatlar düşürülmezse Türkiye’nin Rusya’dan alacağı turist sayısında azalma olacağı savunuluyor.

ATOR Başkan Yardımcısı Taras Kobishchanov, Türkiye’ye tur paketi fiyatlarının pahalanması nedeniyle, Rus turistlerin Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Tayland ve Maldivler gibi ülkelere kayabileceğini söyledi.

Öte yandan Türkiye’de artan maliyetler nedeniyle otellerin fiyatları indirmesinin zor olduğu belirtiliyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği’nden (ATOR) yapılan açıklamada Türk otellerin fiyatları indirmesinin düşük ihtimal olduğu belirtilerek, Türkiye’de otellerin çoğunun kiralık olduğuna ve kira sözleşmelerinin bir yıllık yapıldığına işaret edildi.

Bu arada Rusya için fiyat artışından dolayı meydana gelebilecek boşluğun Almanya, İngiltere ve diğer Avrupa ülkeleri tarafından doldurulabileceğine işaret ediliyor.