Seçimden sonra yabancı portföy yatırımları artacak

Ekonomi ve politika alanında yaşanan tüm belirsizliklere rağmen Türkiye, yabancı yatı­rımcının odağında olmaya devam edi­yor. Doğan Holding CEO’su Çağlar Gö­ğüş, “Türkiye pahalı bir ülke olmasına rağmen hâlâ cazip. Doğru politika iz­lenirse Türkiye’ye yatırım gelecektir. Şu anda da nabız yoklamalar yapılıyor, ne olup bittiği izleniyor” dedi.

Göğüş, yaklaşan seçimler öncesi yabancı ya­tırımcıların ve bankaların Türkiye’ye gelip araştırma yaptıklarını ve piyasa­yı incelediklerini söyledi. Doğru poli­tikalar uygulandığında Türkiye’ye ya­tırım geleceğini belirten Göğüş, seçim­lerden sonra verilecek ilk mesajların kritik önem taşıdığına dikkat çekti.

Gö­ğüş, “Stratejik yatırımlar hemen o gün gelmiyor ama portföy yatırımlarında hızlı giriş bekliyorum. Yani holding­ler ve bankalar yatırımda ilk hedef ola­cak. Bu, seçimden sonra verilecek ilk mesajlara da bağlı, kapalı olan swap­lar açılacak mı? Bunlar yatırım için belirleyici olacak” dedi.

Geçen yıl Ka­rel firmasını bünyesine katarak elekt­ronik alanında büyüyen Doğan Hol­ding’in CEO’su Çağlar Göğüş, özellik­le elektronikte Türkiye pazarına karşı yatırımcı ilgisine işaret etti. Elektro­nik başta olmak üzere bazı sektörlerde büyük Avrupalı üreticilerin üretimle­rini Çin’den Türkiye’ye kaydırma pla­nı yaptığını söyleyen Göğüş, “Özellikle elektronik sektöründe Türkiye öne çı­kıyor.

Çünkü Tayvan’la Çin’in arası son dönemde gerildi. Bu yüzden de üreti­ciler burada üretmeye çalışıyorlar. Bu durum başka sektörlerde de var. Çünkü politik riski yüksek bir coğrafyaya sırf ucuz diye tek başına bel bağlamak iste­miyorlar. Bu da Türk sanayiine ve insa­nına iş fırsatı oluyor” dedi.