Metin Yüksel

Ülker’de donuk işlemler, karışan “Cep’ler”

Ahtapot Şirketler, gün geçmiyor ki yatırımcısını şaşırtmasın, halka açık şirket yatırımcısının cebini de karıştırırken, küçük yatırımcıya tavsiye edilen makale ‘’Yatırımcı Nasıl Ütüldü’’, ironik!.. ‘’Salty’’işlemlerden, ‘’Unlu Mamüllere” değişen bir şey yok
8.05.2023 TARİHLİ Kerevitaş AŞ Kap haberi;
‘’YK üyeleri, Bağımsız YK üyelerinin de onayı Yıldız Holding Portföyünde bulunan DONUK FIRINCILIK tamamının KPMG Denetim tarafından hazırlanan değerleme raporunda yer alan değer üzerinden ,peşin bedelle satın alınmasına karar verilmiştir’’
Amaç; Stratejik ve Karlı Büyüme, Türkçe meali ‘’Biz bir aileyiz, ama ailenin büyüğü kifayetsiz. Evladımızın ortakları da var o ilgilensin” yani aile kimse ile ortak iş yapmıyor, evladı Kerevitaş binlerce ortakla ‘’Karlı Büyüme’’ için ailenin diğer evladını yanına alıyor. Yani “ben buna bakamıyorum sen yanına al” diyor, bununla da yetinmiyor, hayırlı evlat babaya da bakıyor ve 900 miyar para veriyor, CEP’ten. Anormallik nerde Para gitti varlık geldi, nakitten duran varlığa dönüştü, firma değeri etkilenir mi? Temettü ödeyebilir mi??
Şirketin esas faaliyet karı 1.424 milyon TL, yatırım faaliyetlerinden gelir bir nakit işlem olmadığından, finansman giderleri 425 milyon düşüldüğünde yaklaşık satın alma karşılığı ödeme. Hemen hemen nakit ödeme tutar kadar.
Amacım mali analiz değil, ’’Göreceli Değer’’ üzerinde aktifleştirme ile nakit akışına vurulan darbe ve oluşan yatırımcı mağduriyeti.
Neden BİST sever Ülker grubu şirketi halka açmamışta yatımcının da hakkı olan nakde göz dikmiş? Üstelik şirket önemli derecede işletme sermayesi ihtiyacı içinde iken ve banka kredi geri ödemelerini kredi borçlanması ile yaparken; üstelikte zarardan kara geçtiği ve yatırımcını güldürdüğü sene.
Asıl ‘’ironi’’ Murat Ülker tarafından yatırımcıya verilen tavsiye
BARIŞ SOYDAN tarafınca kaleme alınan; ‘’Borsaya Gelen Yüzbinlerce yatırımcı nasıl ütüldü’’ makalesi.
Her şey kılıfına uygun olunca uygun mu? Etik n’olacak?

2022 kapanışı 18.26 olan Kerevit 10 mayıs 2023 itibari ile 7.86 TL

EDEP YAHU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!