BigChefs

Borsada halka arz kabusu! 1 milyon 900 bin kişi başvurdu 2.gün taban oldu!

yazar:

kategori: ,

Borsada büyük beklentilerle halka açılan hisse senetlerinde tavan çılgınlığı yerini paniğe bıraktı. Geçtiğimiz hafta 22.50 TL’den hisseleri halka arz edilen ve 1 milyon 900 bin yatırımcının katıldığı BigChefs 2.işlem günüde taban oldu.

Hisse senedinde Deniz Yatırım’ın alımlarına rağmen panik satışlar düşüşü durduramadı. Senet 22.28 TL tabanı gördü. Böylece uzun bir aradan sonra bir halka arzda yatırımcı 2.günde zarara geçmiş oldu.

TALEP BÜYÜK OLDU

Talep toplama sürecini tamamlayan Türkiye’nin lider full servis restoran zinciri markası BigChefs’in halka arzına başvuru sayısı 1,89 milyon olurken 1,8 milyon yatırımcının talebi karşılandı.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Deniz Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum aracılığı ile 3-4-5 Mayıs tarihlerinde pay başına 22,50 TL’den talep toplayan Şirket’in halka açıklık oranı yüzde 34,58, halka arz büyüklüğü ise 832,5 milyon TL oldu. Halka arz sonuçlarına göre payların yüzde 81,6’sını bireysel yatırımcılar ve yüzde 18,4’ünü ise yurt içi kurumsal yatırımcılar aldı.