BayKus

Patronu oyuncu olan şirket nasıl taban taban gidiyor?

yazar:

kategori: ,

29 Nisan’22 tarihinde, bölünmüş fiyatı ile 2.4 TL’den halka açılmış, ilk bir ayda sürekli tavan yaparak hareket etti. 23 Mayıs’22 de en yüksek 8.25 TL’yi gördüğü gününün sonunda Borsa İstanbul hisseyi brüt takasa almış. Ancak PPO (PatronPiyasaOyuncusu) abimiz durmadığı için Borsa İstanbul 26 Mayıs günü emir paketi tedbirlerini de devreye alıyor ve söz konusu tedbirler kapsamında 24 Haziran’22 seans sonuna kadar önceki tedbirlere ilave olarak piyasa emri ve piyasadan limite emir girişi kısıtlanmış.

Ayrıca emir iptali ya da emir miktar azaltımı, fiyat kötüleştirmesi gibi tedbirlerde devreye alınmış. Bu kısıtlamalar sonunda hisse de daha sakin hareketler olurken, yeni maliyetlerin oluşması sağlanmış. Hisse yatay da hareket ederken hooop bir iş ilişkisi 7 TL’den 10 TL’ye, sonra yine VBTS tedbirleri vs derken 8.30 dan 12.35’lere gidişler.

Alışılmış şeyler devam ederken işlem yasakları ve ardından gelen yeni iş ilişkisi ile 12 TL’den 48 TL’ye götürmüş SPEKÜLATÖRÜMÜZ. Buraya kadar ilk halka arzdan 2023 başına kadar olan bölüm. Bu noktadan sonra 2. kısım başlıyor ve asıl bizi ilgilendiren nokta bu kısım. Bu dönemde şirket %525 bedelsiz sermaye artırımına başvuruyor, 12 aylık bilançosu da iyi gelince, üstüne yeni iş ilişkileri, sosyal medya fenomenlerince ”taramalarda çıktı”, “3 aylık da süper bilanço” “%525 bedelsiz” vs çığırtkanlıkları ile de pazarlanmaya başlanınca, yatırımcıya da “gel gel füze var” görselleri senaryo hazırlanmış oluyor.

Ve bölünmeden önce 75 TL’ye çıkıyor. Film bundan sonra kopuyor, şelale düşüşü dediğimiz düşüş. Yine aralarda iş ilişki KAP’ları, ha buradan döndü dönecek derken, 10 Mayıs’23 de 169 milyonluk Maddi Varlık satışları vs bile kar etmiyor. Üstüne bir de 8 mil 240bin adet borsa da işlem gören tipe dönüşüm başvurusu geliyor.

Anlaşılan babasının yolunda ilerleyen Patron Piyasa Oyuncusu şirketteki halka açık olmayan hisseleri de satarak grafikten ve KAP haberlerinden anlaşıldığı üzere, Mehmet Şimşek rüzgarını arkasına alan piyasaya rağmen, düşüşü sürüyor. Sistem son dönemde bu şekilde işliyor; “halka aç, spekülasyonlarla hisseyi yükselt, bedelsiz sermaye artırımı yap, yeni iş ilişkileri açıkla ve maddi duran varlık satışları vs yoluyla komisyoncuları kullanarak yeni yatırımcı çek veortak satışı yap. Sırada BEDELLİ SERMAYE ARTIRIMI MI? Oh ne ala yatırımcının parasını cebe at.”