SPK o hissedeki manipülasyona müdahale etti

yazar:

kategori: ,

Geçtiğimiz yıl 9-10-11 Kasım tarihlerinde 58,50 TL sabit fiyat ile halka arz edilen ve fiyatı 400 liraya kadar yükseltilen Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (ALFAS) hissesinde manipülatif işlemlerinden dolayı bir kişiye işlem yasağı geldi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ (ALFAS) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin, 1 kişiye borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.

SPK bülteninde, Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin cezai işlem uygulandığı duyuruldu.

Buna göre, 6362 Sermaye Piyasası Kanunu’nun 101/1 maddesi ile Bilgi Suiistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği’nin 5/1 ve 6/1 maddeleri uyarınca Mehmet Emre Cihangir’e 12 Haziran Pazartesi günü başlamak üzere borsalarda altı ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verildi.

TABAN TAVAN HAREKETLER

Hisse senedinde bir süredir taban ve tavan hareketler yoğun olarak yaşanıyordu. Hisse senedinde çok sayıda küçük yatırımcı mağdur olmuştu.

Alfa solar
Alfa solar