KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR nedir?

Karınca HapFinans Günün Kavramı ve Tanımı : KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR nedir?

KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR nedir?

Konsolide Finansal Tablolar, ana ortaklığın ve onun bağlı ortaklıklarının varlıklarının, borçlarının, özkaynaklarının, gelirlerinin, giderlerinin ve nakit akışlarının tek bir işletmeninki gibi sunulduğu, bir gruba ait finansal tablolardır.

Ana ortaklık, Bir veya daha fazla işletmeyi kontrol eden bir işletmedir. Bağlı ortaklık ise Başka bir işletme tarafından kontrol edilen bir işletmedir. Bu bahisle grup, bir ana ortaklık ve onun bağlı ortaklıklarıdır.

Yatırımcı işletme, yatırım yaptığı işletmeyle olan ilişkisinden dolayı değişken getirilere maruz kaldığı veya bu getirilerde hak sahibi olduğu, aynı zamanda bu getirileri yatırım yaptığı işletme üzerindeki gücüyle etkileme imkanına sahip olduğu durumda, yatırım yaptığı işletmeyi kontrol etmektedir.
Yatırımcı bir işletme, diğer bir işletmeyle (yatırım yapılan işletmeyle) olan ilişkisinin yapısını dikkate almaksızın, yatırım yaptığı işletmeyi kontrol edip etmediğini değerlendirmek suretiyle ana ortaklık olup olmadığını belirler.

Bir bağlı ortaklığın doğrudan veya dolaylı olarak ana ortaklığa ait olmayan paylar, kontrol gücü olmayan paylar olarak isimlendirilir.