TCMB Başkanı Erkan bankacılarla bir araya geldi

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, banka yöneticileriyle bir araya geldiği toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Fiyat istikrarı, finansal istikrar için çok önemli. Hem fiyat istikrarını hem de finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz.” dedi.

TCMB Başkanı Erkan, toplantı sonrası Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ile yaptığı ortak açıklamada, fiyat istikrarına vurgu yaptı. Erkan konuşmasında şunları söyledi:

“Bankacılık sektörüyle bir araya geldik, çok verimli bir görüşme oldu. Bize sorunlarını ve makro ihtiyati çerçeveyi sadeleştirme sürecindeki taleplerini ilettiler. Şundan eminim ki, hükümetimizin belirlediği ekonomik hedefler doğrultusunda enflasyonla mücadele etmek için tüm ekonomik birimlerimiz kollarını sıvamıştır. Bunu istikrarlı ve kararlı bir şekilde yapacağımızdan eminim. Bunun içinde fiyat istikrarı, finansal istikrar için çok önemli. Hem fiyat hem de finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz.”