Tranbozspor’da manipülasyon mu yoksa insider mı var?

yazar:

kategori: ,

Katar Şeyhi Tamim bin Hamad’ın Trabzonspor’u 665 milyon Euro (20 Milyar TL) karşılığında satın almak istediği yolundaki haberler dikkatleri bu kulübün borsada işlem gören hisselerine çevrilmesine neden oldu.

Borsa kulisinde dolaşan iddialara göre, bazı kişilerin son bir aydır hissede alım yaptığı ve son 2 günde ise yüzde 20 prim yaptırdığı, söz konusu oyuncuların satış haberiyle ilgili spekülasyon yaptığı konuşuluyor. Söz konusu haberin gerçek olmadığı borsada operasyon amaçlı kasıtlı yayıldığı öne sürülüyor.

Borsa uzmanları söz konusu hisse senedinde pazartesi günkü işlemlere dikkat edilmesi ve küçük yatırımcının doğrulanmamış bir habere itibar etmemesi gerektiğini belirtiyorlar.

İNSDER Mİ YOKSA MANİPULASYON MU?

Trabzonspor hisse senedi fiyatını direkt etkileyecek bu haber insader trading yani içerden bilgi ticaretini de gündeme getirdi.  Söz konusu haberin asılsız çıkması halinde ise tamamen manipülatif amaçlı yapılmış olabileceği öne sürülüyor.

ÖNCEDEN ALIM YAPTILAR

Trabzonspor hisselerinde son 2 aydır bazı oyuncuların alım yaptığı dikkat çekiyor. Hisse senedi 1 mayısta 3 lira iken son iki günde de tavan yaparak 5.16 TL den kapattı. Hisse senedi son bir ayda yüzde 29 prim yaptı.