Türk Turbog’un İsrailli Hakim Ortağına yatırımcı isyanı: Mağduriyetlere Son Verin!

yazar:

kategori: ,

Karıncalar Platformu, TÜRK TUBORG yatırımcıları tarafından kendisine iletilen mağduriyetlere sessiz kalmadı ve onlar adına Türk Tuborg’un İsrailli hakim ortağına mektup yazarak küçük yatırımcının taleplerini dile getirdi!

Mektubu hukuki bir hassasiyet içerisinde çalışarak kaleme aldıklarını ifade eden Karıncalar Platformu Direktörlerinden Av. Sanlı BAŞ; Tuborg Yönetim Kurulunun faaliyet raporlarında fiili dolaşımı artırarak piyasa öncesi işlem platformundan çıkma amacını beyan ettiğini belirtti. Bu durumun küçük yatırımcılar açısından dikkate alındığını ancak bu beyanlara rağmen Şirketin henüz herhangi somut bir adım atmadığını vurguladı.

Karıncalar tarafından yazılan MEKTUBU, Türk Tuborg’un İsrailli Hakim Ortağın GÖZÜNDEN KAÇMASIN DİYE, Paramedya olarak PAYLAŞIYORUZ! Ve tabi ki devamında da MEKTUBUN TÜRKÇESİNİ siz değerli okuyucularımızın dikkatine sunuyoruz.

İŞTE O MEKTUP:

Bir Türk hissedar aktivist Platformu olan Ants (KARINCALAR), küçük bireysel yatırımcıların çıkarları ve refahı için BORSA İSTANBUL’da işlem gören şirketlerle ilgili aktif olarak faaliyetlerde bulunuyor.

Bu mektubun amacı, Türkiye’deki iştirakiniz TURK TUBORG BİRA VE MALT SANAYİ A.Ş.’nin (IST: TBORG) (Şirket) mevcut pazar konumu hakkındaki derin endişemizi ifade etmektir.

Şirketin halka açıklık oranının yüzde 5’in altında olması nedeniyle hisseleri Borsa İstanbul’da ‘Piyasa Öncesi Alım Satım Platformu (PMTP)’ olarak adlandırılan pazarda işlem görüyor.

Bu piyasada günde sadece 5 işlem yapılabilmektedir. ‘Piyasa Öncesi Alım Satım Platformu’nda (PMTP)’ yatırımcılar alış ve satış fiyatlarını görmeden emir vermek zorundadır. Emirlerin eşleşmeleri ilgili zamanlarda yapılır ve yatırımcılar için her şey YİNE KARARIR.

Kısacası ‘Piyasa Öncesi Alım Satım Platformu’nda (PMTP)’ sağlıksız fiyatlar oluşmakta, piyasa müzayede koşulları bulunmamaktadır ve bu durum olası yatırımcı ilgisini ortadan kaldırmaktadır. Yani bu piyasada alıcı satamaz, satıcı da alıcı bulamaz. Bu durum, şirketinize yatırım yapan küçük bireysel yatırımcıların mağdur olmasına neden oluyor; diğer yandan firmanızın makul bir piyasa değerine ulaşmasını engelliyor (çünkü bu piyasaya yeni yatırımcılar gelmemektedir).

Ne yazık ki bu mağduriyetin sebebi sizsiniz!
Daha önce ana piyasada normal piyasa koşullarında işlem gören şirket paylarınız; Borsa İstanbul’daki küçük bireysel yatırımcıları umursamadığınız için ne yazık ki ‘Piyasa Öncesi Alım Satım Platformu’na (PMTP)’ çekildi.

17 Eylül 2020 tarihinde Borsa İstanbul tarafından şirketinize yapılan bildirimi dikkate almadığınızı ve şirketin halka açıklık oranını %5’in üzerine çıkarmayı gerekli görmediğinizi 21 Aralık 2021 tarihinde beyan etmişsiniz.

Halbuki,
Şirketiniz tarafından kamuya açıklanan finansal raporlarınızda, TBORG Yönetim Kurulu’nun fiili halka açıklık oranını artırarak özkaynak likiditesini destekleme fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceği beyan edilmiştir.

Sizleri Borsa İstanbul’daki küçük yatırımcıların mağduriyetlerini gidermeye, Yönetim Kurulu’nuzun verdiği taahhütleri yerine getirmeye ve %4,31 olan fiili halka açıklık oranını %5’in üzerine çıkararak normal piyasada işlem görmek için başvurmaya davet ediyoruz. .

Şu anda bu durum ve Şirketinizin küçük bireysel yatırımcılara yaşattığı mağduriyet üzerine bir dizi bildirim hazırladığımızı ifade etmek isteriz. Bu bildirimler ve yazılar hem Türk makamlarına hem de ulusal medyaya sunulacaktır. Tüm Borsa İstanbul paydaşlarına ve bireysel küçük yatırımcılara iletilecektir.

Önemli bir içecek pazarında yer alan şirketinizin raporlarında belirtilen etik sorumlulukları okuduk ve inceledik. Buna göre hareket edeceğinizi umuyor ve yakında sizden haber bekliyoruz.

Ayrıca, yönetim kurulundan hissedarları bu alanlardaki ilerlemelerden haberdar etmesini ve şeffaflık ve hesap verebilirliği sağlamak için periyodik toplantılar veya güncellemeler düzenlemesini talep ediyoruz.