Borsanın Astor hesabı! Piyasa değeri Sabancı Holding’i geçti

yazar:

kategori: ,

Piyasa değeri ile Türkiye’nin en büyük holding ve sanayi şirketlerini sollayan Sasa’dan sonra şimdi de Astor Enerji dikkat çekiyor. Astor Enerji piyasa değeri yaklaşık 140 milyar liraya ulaştı. Bin kişinin çalıştığı Astor 139 milyar 700 milyon piyasa değeriyle, bünyesinde Akbank, Aksigorta, Akçansa, Brisa, Enerjisa, Agesa Emeklilik, Ankara Otelcilik ve Carrefoursa gibi dev şirketlerin bulunduğu Sabancı Holding’i geride bıraktı.

ANKARA’DA KURULU TEK ŞİRKET

Piyasa değeri ile Sabancı Holding’i geride bırakan Astor Enerji Ankara’da kurulu bir şirket. Ocak ayında 12.500 TL ile halka açılan senette yine Ankaralı bir grubun yoğun işlem yaptığı öne sürülüyor.  Artan fiyatı, piyasa değeri ve yoğun işlemler Astor’un endeks üzerindeki ağırlığını da arttırdı. Astor, BİST 30 endekste ağırlığı 1.993 olurken  endeks etkisi ise 13.828 oldu.  Bu ağırlık nedeniyle hisse senedi başta bireysel emeklilik olmak üzere bir çok fona girmeyi başardı.

FİYAT MANİPULATİF Mİ?

Öte yandan Astor’un 12.500 liradan halka açılıp 8 ay gibi kısa sürede 140 lira fiyata ulaşması fiyatın manipülatif olabileceği yolundaki iddiaları güçlendirdi. Hisse senedinde Ankaralı bir grubun yoğun işlem yaptığı borsa kulislerinde konuşuluyor.