Huysuz Fener Seyircisi Sendromu

İlk maçlar aslın da bir şölendir

Temmuz-Ağustos ayının telaşesi, ‘’Görücü’’ ye çıkar, sürprizlere açık haftadır, terazinin kantarı hala doğruları gösteremez, sabır der antrenör. Başkan gel gör ki FENER seyircisin sabrı sigara tiryakilerinin sigara bırakma sabrından daha da kısadır.

O yüzden Fener’de uzun vade, bizim al-sat’çı borsacıların vadesine yakındır. Jesus’da  ilk dikkatimi çeken ‘’Taktiksel’’ ısınmaydı, GS’ın fanatik taraftarı Sinan ile maçı seyrederken farklılığı görüyor musun dediğimde ;abi hepsi aynı demez mi,JESUS’un maç öncesi maçı oynattığını fark etmemişti, O gözle bakınca dün ‘’Dolby ısınma’ ’hareketleri ile ‘’ değişmeyen tek şey değişim’; çimlere çimlere gömüldüğünü görmüş olduk, Maç şölen havasında baladı ve 17 dakika da  ÇEKO’nun golleri ile 2-0 oldu,23’te MAXİM,atılınca artık ,fark olur denilen maçta, bir fener klasiği yaşandı. Moral motivasyonu bitik Altay’ın, golü ile 2-1 oldu. İşte artık, ‘’Kuzuların sessizliği’ ’filmi başladı. Tribünler sus pus, en ufak hatada homurtu, küfür. Birde ‘’lider’’Tadiç’in kaçırdığı penaltı eklenince, ’totem’’ arayışı başladı

Aslında Jesus’ın hücum hattını önde kuran. Ofsayt taktiği ile her iki kalede 90 dakika heyecan yaratan Fenerbahçe’yi beklemiyordum, AYKUT-X taktiği ile, ’güvenlik marjı’ ’yüksek bir kartal oyunu, tamamen değişen kadronun pas oyununda etkin olmasını beklemek hayaldi, ancak ÇEKO ile birlikte takım liderliğine aday olan TADİÇ’in oyunun her dakikasında takım arkadaşlarını yönlendirmedi, uzun zamandır hissedilen ‘’lider’’ eksikliğinin giderilmesi idi. Bu ikiliye SYMANSKİ’nin pas aralığı yaratan yeteneği ve hücum da etkin pres katkısı üçlü ’nün ‘’pas oyunu’ ’ile kapalı defansı aşmasın da önemli olacak,

İsmail hocamızın ‘’kod’’ları sağlam savunma olunca ‘’yürek hoplatan’’ defans arkası pek olmasa da ALTAY’ın bu boşluğu yeterinde doldurmak ta, yan topla fenere tehlike, rakibe lokum. CEKO varsa yan ortaların da etkili olması gerekir.

Antep ise koca bir alkışı hakketti, ülkemizi yasa boğan depremin yaraları sarılmadan, cesurca mücadele eden, MAXİM’in anlamsız davranışı ile 80 dakika vazgeçmeyen, ANTEP için koca bir alkış.