Meddah

Simpaş’ın yatırımcıdan intikamı! Son GYO Bükücü

Devre mülkleri satacaktaaa, oteli, termal tesisleri, alışveriş tesislerini vs kiraya verecek bu arada ÇED ile ilgili olumsuz bir haber gelmez ise 3. etabı 2027 ‘de bitirecek. -ceğiz, -cağız dönemi değil ,risklerin minimuma indirilmesi gereken bir dönem. Halk aslında hiç inanmamış KZBGY ‘ye ki halka arz çok başarısız geçmiş. Aslında izahnameyi okumanızı, özellikle de -RİSKLER- bölümünü çok iyi okumanızı tavsiye ederim. 4 etaptan oluşan bir proje içinde bu risklerin oluşmama yüzdesi hiç de düşük olmayacaktır.

Kızılbük GYO Teknik Grafik
Kızılbük GYO Teknik Grafik

SİNPAŞ’ın kısmi bölünmesi ile ortaya çıkan ve KARINCALAR PLATFORMUNUN sık sık değindiği MATRUŞKA HALKA ARZ örneği.
Hatırlanacağı Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı , Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın halka arzında hedeflediği sonuçlara ulaşamamış, 12 Ağustos’ta bölünmüş fiyatı ile 12.64’ten işleme açılan hissede KAP haberleri ve ortak satışı gelmeye başlamıştı. Ağustos ayı içinde özellikle şirket ortaklarından olan ve kontrolünde 40 milyondan fazla hisse bulunan Sinpaş Yapı Endüstri satışa geçmiş ve KAP açıklamasında 1 milyon 500 bin adet hisse satıldığı duyurulmuştu. Aynı şirket daha sonra eylül ayında da satış gerçekleştirmiş ve ortaklık yapısının değişimini KAP haberi ile duyurmuştu.
Ağustos ayında 12.64’ten halka arz olan hisse ikinci ortak satışı zamanı fiyatını 20 TL’nin üstüne atmıştı. Her iki satış, ortak satışımı yoksa bir gruba hisse geçişi miydi? Bilinmez…. Ancak o dönemlerde sosyal medya fenomenleri tarafından pazarlanmış ve senet 96 TL’ye kadar kısa sürede yükselmişti. Daha sonraki gelişmeler ise ÇED raporunun iptali, iptalin temyize götürülmesi vs hissede şelaleler yaratmış durumda. ACABA SİMPAŞ halka arza katılmayan yatırımcıdan intikam mı alıyor?
Aslında ortada bir şirket yok, proje bitene kadar bütün haklar Simpaş’a ait. Proje bittiğinde Kızılbük GYO’ya geçecek.
BİZE KİME ve NEYE YATIRIM YAPACAĞIZ PEKİ???

Kızılbuk GYO
Kızılbuk GYO