Türklerin ABD’deki kira geliri hüsran oldu

yazar:

kategori: ,

Birikimleri ile ABD’den kira garantili ev alıp gelir elde etmek isteyen Türk vatandaşları büyük şok yaşıyor. Aldıkları evlerden kiraları yatmayan yatırımcılar, ABD’deki muhatapları ile konuştuklarında “Üzgünüm, işler istediğimiz gibi gitmedi” yanıtını aldılar.

TCLira.com’dan Taylan Büyükşahin’in haberine göre, Amerika’da yaşanan bu olan yeni bir saadet zinciri olarak kabul ediliyor.

Sorunlarının bir süredir çözülmesini bekleyen mağdur yatırımcılar birbirleri ile iletişime geçtiler ve sayılarının 150’yi bulduğu görüldü. Satılan ev sayısının 300’ü bulduğu, toplam değerinin de en az 20 milyon dolara ulaştığı kaydedildi. Dolandırıldıklarını iddia eden yatırımcıların yarıya yakın kısmının Türk Hava Yolları’nda pilot olduğu ortaya çıktı. Aralarında üst düzey yöneticiler, doktorlar, profesörler ve emeklilerin olduğu yatırımcılar, kurdukları WhatsApp grupları ile birlikte hareket etme kararı aldılar. tclira.com‘a konuşan yatırımcılar, yakında Türk ve ABD yargısına başvuracaklarını ifade ettiler.

Sistemi yeni yatırımcılarla büyüttü
ABD’de Miami merkezli olan International Realty Group bünyesinde faaliyet gösterdiği ifade edilen Property Invest USA (PIUSA) şirketi iddiaların odağında bulunuyor. PIUSA şirketinin ilk satışlarda samimi bir şekilde ödeme yaptığı, bunların referansıyla daha sonra sistemi büyüttüğü ve yatırımcı sayısını artırdığı belirtildi. Yatırımcılar, bu süreçte PIUSA’nın yanıltıcı bilgiler verdiğini, satış bedelleri arasında fahiş farklar olan işlemler yaptığını iddia etti.

Kaynak: TCLİra.com