Zordaki Şirketler konkordato ile beraber halka arzı da bir alternatif olarak değerlendiriyorlar

yazar:

kategori: ,

ekonomim’den Merve Yiğitcan ilginç bir habere imza attı. Bu habere göre, Tasfiye başvurularındaki artışla birlikte, mali yükümlülüklerini karşılamakta zorlanan birçok şirketin konkordato seçeneğini masaya koyduğu belirtiliyor.

Konkordato komiserliği ve konkordato avukatlığı yapan İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Türkay Özdemir,  son dönemde artan konkordato başvurularını değerlendirdi.

Konkordato başvurularında yeniden artışa gidildiğine yönelik piyasa izlenimlerini paylaşan Özdemir, “Mahkemelerdeki dosya sayısındaki artıştan ziyade konkordato süreci çalışması yapan şirketlerde artış olduğunu duyuyoruz. Bu konuyu gündemine alan çok firma var. Son dönemde başarılı olan konkordatolar da şirketlerin ilgisini çekiyor. İzlenimlerimize göre, özellikle şahıs şirketlerinin başvurularında artış olacak gibi görünüyor” dedi. Konkordato sürecini başarılı ile atlatanların önlerinin açık olduğunu söyleyen Özdemir, toplam başvurular içinde konkordato alanların oranının yüzde 60 civarında olduğunu, bunların da yarıya yakınının süreci başarıyla tamamladıklarını kaydetti. Özdemir, “Şirketler konkordato ile beraber halka arzı da bir alternatif olarak değerlendiriyorlar. Battı batacak diye konuşulan şirketlerden bazılarının halka arz ile kendini kurtarabildiğini duyuyoruz” ifadelerini kullandı.