Kamu bankalarında sendika isyanı!

yazar:

kategori: ,

Yüksek enflasyon nedeniyle maaş ve sosyal hakların düşük kalması ve sendikanın bu konuda somut atmamasına tepki gösteren yaklaşık 5 bin bankacı bağlı bulunduğu Öz Finans-İş Sendikası’ndan istifa etti.

İstifalar üzerine üyelerine bir yazılı açıklama yapan Öz  Finans-İş Sendikası genel Başkanı Ahmet Eroğlu, yasalar çerçevesinde mücadele verdiklerini belirterek, bu çerçevede bu yıl sonu sona erecek yürürlükte olan Toplu İş Sözleşmeyi yenilemek için, Çalışma Bakanlığı’na yetki başvurusunda bulunduklarını belirtti.

Ahmet Eroğlu, “Şu anda yürürlükte olan, 2012 yılında yasalaşmış, 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunumuz var. Bu Kanun; sendikaların kuruluş süreçlerinden başlayarak, örgütlenme, sendika üyelik sistemini, delegelik, aidat, imzalanan TİS’ten faydalanma, sendikaların yasal organlarının seçilmesi süreçleri, sendikaların yapabilecekleri ve yapamayacakları işleri ve Toplu iş sözleşmesi süreçlerini yasal zemine oturtmuştur.

Bütün sendikalar gibi, biz de bu kanunlara tabi olarak sendikacılık yapan ve yaptığı işin de aldığı sorumluluğun da bilincinde olan bir sendikayız. Ülkemiz ekonomisindeki gelişmeleri de, dünya ekonomisindeki gelişmeleri de üyelerimizin ekonomik şartlarını yakından takip ediyoruz. Son dönemlerde enflasyondaki artışın ve fiyatlar genel seviyesindeki yükselmenin getirdiği olumsuzlukların farkındayız. Üyelerinin mali ve sosyal haklarını korumak ve hatta var olana ilaveler yapmaya çalışmak bizim en doğal işimiz. 20 arkadaşımızla 3289 şube ve birimi tek tek ziyaret etmek için yollardayız. Bu ziyaretlerimizi gerçekleştirirken sadece selamlaşalım diye yola çıkmadık. Üyemiz olsun veya olmasın, yetkili olduğumuz bankalarda çalışan arkadaşlarımızın çalışma şartlarını yerinde görelim, yüz yüze görüşme imkanı yakalayalım, ilk ağızdan varsa problemler ve çözüm önerilerini alalım ve arkadaşlarımıza biz sizin aranızdan çıkmış ve sizler için çaba sarf eden temsilcileriniziz mesajını vermektir muradımız.” dedi.

SENDİKADAN ÇIKIŞ SÜRÜYOR

Genel Başkan Eroğlu’nun yazılı bu açıklamasına rağmen sendikadan çıkış sürüyor. Paramedya’ya tepkilerini belirten kamu banka çalışanları, “Artık buzdolabı taksidi gibi aidat ödemekten bıktık. Bizim için somut bir şeyler yapmayan sendika üyeliğimize son verdik.” diye konuştu.

Bugün itibariyle Öz Finans-İş Sendikasından istifa eden bankacı sayısının 6 bine yaklaştığı iddia edildi.