HALK BANKASI’NDAN KART ÇALIMI

yazar:

kategori:

Özel bankalarda sıkışıklık yaşanırken kamu bankası Halkbank farklı stratejileriyle piyasayı allak bullak ediyor. Banka kredi kartına faizsiz 5 bin TL kampanyası adeta patladı. Uygulamadan 7 bin kişi faydalandı.
Bankacılık dünyasında pazar payını farklı stratejilerle genişletmesi beklenen Halk Bankası’nın son kampanyası olan bedava 5 bin lira nakit avans kampanyası 1 günde bitti. Banka yönetimi kampanyaya beklenilenin de üzerinde talep geldiği ve kota rakamına bir günde ulaşıldığı belirtildi.
17 Mart’ta başlayan ve aynı gün toplam 30 milyon lira dağıtılan kampanya ile Parafkart piyasayı adeta allak bullak etti. 
Bu kampanya ile Paraf Kart’da da adeta talep patlaması yaşandı. Halen 3.5 milyon adeta olan Paraf Kart sayısının önümüzdeki günlerde yeni kampanyalar nedeniyle 4 milyonu devirmesi bekleniyor.
Öte yandan mevcut yasalara göre  kredi kayıt bürosu verilerine göre mevcut kşilere yeni kredi kartı vermek neredeyse imkansız hale gelmişti. Kişiler başka bir bankadan kredi kartı almak istediğinde  diğer bankadaki kredi limitini düşürmek zorunda kalıyor. Halkbankası’nın popüler kartı Paraf’ı almak için bir çok kişinin mevcut limitini düşürerek  talepte bulunduğu iddia ediliyor.
KART PAZARI GENİŞLİYOR
Halk Bankası’nın farklı pazarlama silahı olan Paraf Kart son dönemin en gözde ürünü olarak dikkat çekiyor. Banka bu kartta oldukça agrefis kampanyalarla pazar payını genişletmeye çalışıyor. Banka hem normal kart müşterilerini hedef kitlesine katarken aynı zamanda “mil kullanıcıları”nı da bu kartla hedef alıyor. Parafly adını verdiği kart ile adeta bol keseden uçak bileti dağıtan banka  bu ürünü ile de Yapı Kredi, Akbank ve Garanti Kartlarından müşteri kapmaya çalışıyor.
KOBİ BANKACILIĞI
Halk Bankası bireysel bankacılık alanında farklı kampanyalar yapmaya devam ederken kobi alanında da pazarını büyütmek için  diğer bankaların yetişmiş elemanlarını bünyesine katmaya çalışıyor. Önümüzdeki günlerde bankanın kobi bankacılığı konusunda da kendine has ses getirecek kampanya hazırlığında olduğu öne sürülüyor.