BANKACILARA İYİ HABER!

yazar:

kategori:

Aylardan sonra bankacılara ilk iyi haber Basisen’den geldi. “Hedef sistemi köleliktir” diyen banka sendikası Basisen, hedefe dayalı performans sistemi ile mücadele edecek.
Basisen Genel Başkanı Metin Tiryakioglu, Paramedya.com’a yapığı özel açıklamada, “Hedef sistemi köleliktir” dedi. Tiryakioğlu, yeni sözleşme döneminde ana maddenin ücret zammından çok, hedef baskısı olduğunu söyledi.
Türkiye’de bankacılık sistemi bugün tıkanmış durumda. Sektörde çalışan 200 bin kişi  banka yönetiminin uyguladığı hedef baskısı nedeniyle sağlığını kaybetme noktasında. Bankacılardan son iki yıldır bu konuda gelen yoğun şikayete kulak tıkayan Çalışma Bakanlığı adeta “görmedim, duymadım”pozisyonunda.
BASİSEN DEVREDE
Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası Basisen hedef baskısının artık tehlikeli bir noktaya ulaştığını dikkat çekerek önümüzdeki günlerde bunu eyleme dökeceklerini belirtiyor. Sendika Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu, Remzi Özdemir’e yaptığı özel açıklamada, hedef sisteminin sektörün en önemli sorunu olduğunu söyledi. Tiryakioğlu, “Artık önceliğimiz hedef sistemidir. Yeni toplu iş sözleşme görüşmelerimizde bu konuyu ücret artışından daha ivedi olarak masaya getireceğiz. Bankacıların artık ruh sağlığı bozulmuştur. İşveren adeta kölelik sistemini andıran bu hedef baskısından vazgeçmek zorundadır. Bankacı bu ay hedefini tutturuyor önümüzdeki ay önüne daha fazla satış hedefi konuluyor. Bu dananılmaz ve kabul edilemez bir durum”dedi.
Facebook