BİRDE ÇİNLİLERİ GÖRELİM

yazar:

kategori:

Türk bankacılık sisteminde, Rus, Fransız, İngiliz, Belçikalı, Yunanistanlı’dan sonra birde Çinli geliyor. Tekstilbank’ın satışına onay çıktı. Çinliler ne bekliyor?
Türk bankacılık sistemi birleşmiş milletler gibi.
Bugüne kadar İngiliz’inden Rus’a kadar bir çok ülkenin faaliyet gösterdiği Türk bankacılık sistemine şimdi de Çinliler giriyor. Bir süre önce Tekstilbank’ı satın alan Çinliler’e, ülkelerinin  bankacılık otoritesi China Banking Regulatory Commission (CBRC) tarafından satış işlemine onay verildi.
Bankanın tamamen devri için BDDK’nın son sözü bekleniyor. Alınan bilgiye göre, BDDK’ın da bir kaç ay içiresinde onay vermesi bekleniyor.
TekstilBankası’nın yüzde 75,50’lik payının alan ICBC Türkiye’de özellikle bireysel alanda büyümeyi hedefliyor. 
ŞUBE AÇACAK
Tekstilbank’ın halen Türkiye genelinde fazla bir şubesi bulunmuyor. 44 şubede sadece 880 personel ile hizmet veren Tekstilbank’ın son 3 yılda küçüldüğü dikkat çekiyor. Ancak Çinli ICBC’nın bankadan beklentisi büyük. İlk aşamada bankanın sermaye yeterlilik rasyosunu yükseltmek için sermayeyi güçlendirmeyi planlayan bankanın daha sonra Türk Türkiye’de şube ağını genişletip bireysel alanda büyümeyi hedeflediği öne sürülüyor.
Çinliler’in yılın son çeyreğinden sonra bankacılık piyasasına büyük hareket ev rakabet getirmesi bekleniyor.