Burak Aksoy

ODAS’ta Rastlantılar Serisi!

yazar:

kategori: ,

1 Aralık 2021 günü ODAS’da ŞEKER yatırım 4 milyon lot alım yaptı. Buraya kadar her şey hayatın akışına uygun.
Bu alımı yapan kurum ne kadar şanslıydı ki, ODAŞ Elektrik Üretim San.Tic.A.Ş.’nin iştiraki Çan2 Termik A.Ş.’nin gelir çeşitliliğini artırmak üzere hem petrol ve hem de doğalgaz alanında global ölçekteki fırsatları değerlenmek ve geliştirmeye yönelik olarak Venezuela’da yeni girişimler ve çalışmalarda bulunduğuna ilişkin KAP haber ile yüzler güldü.
Bu haber paralelinde, tüm yatırımcılar ve piyasa CANTE ve ODAS hisselerine ciddi bir ilgi olacağını beklerken, CANTE için bu beklenti gerçekleşti ve hisse %9,99 oranında yükseliş gösterdi fakar ODAS için çok garip bir gün açılışı oldu.
Cuma gününü 10,70 TL bedelle kapatan ODAS pazartesi sabahı haberin de yaratmış olduğu pozitif hava ile birlikte 11,58 TL bedelle gün açılışı yaptı fakat açılır açılmaz ŞEKER Yatırımın yapmış olduğu satış ile birlikte 10:00’da Devre Kesici Uygulaması devreye girdi.

Buraya kadar tüm işlemler normal akışında ve legal görünse de; Cuma günü yapılan alımlar ve bugün yapılan sıra dışı satış akıllarda inside veri olup olmadığı kuşkusu nu yaratmakta.