borsa

Bu hisseler yatırımcısını batırdı! bir ayda yüzde 60 kaybettiler!

yazar:

kategori: ,

Borsa eendeksi son bir ayda yüzde 1’e yakın değer kazanarak 8 bin puana yakın kapatırken, bazı hisseler tabiri caiz ise yatırımcısını kelimenin tek anlamı ile batırdı. Bu hisselerin değer kaybı yüzde 60’a ulaştı.

Bu hisseler arasında en hızlı değer kaybı DAP Gayrimenkul‘de yaşandı. Hisse senedinde düşüş son bir ayda yüzde 60’a ulaşırken, bu düşüşü sadece 13 seansta yaşadı.

İşte büyük değer kaybı yaşayan hisseler ve düşüş nedenleri:

DAP YAPI (DAPGM) : Rekor düşüşte ilk sırada yer alan DAP Yapı’da ortak satışı geldi. Şirketin hisse senedi daha kısa süre içerisinde 80 lirayı görmesine rağmen sert bir şekilde 30 liraya kadar geriledi. Şirketten gelinen açıklamada  ortak satışı yapıldığı belirtildi.

AVRUPA YATIRIM HOLDİNG (AVHOL):Sermaye Piyasası Kurulu’nun hisse oyuncularına karşı defalarca aldığı tedbire rağmen 166 liraya kadar yükselen hisse senedinde oyuncuların satışı ile fiyat 35 liraya kadar geriledi. Hissede sadece son bir ayda değer kaybı yüzde 57.59 oldu.

NATUREL ENERJİ (NATEN): Borsanın en spekülatif hisse senedi olarak tanımlanan Naturel Enerji’de uzun süredir pozisyonu bulunan oyuncunun iskontolu satışının düşüşte etkili olduğu belirtiliyor. 86 liraya kadar yükselen senet sadece son bir ayda yüzde 29.86 oranında en çok kaybettiren 3.hisse senedi oldu. Şirkete SPK’nın da kestiği yüklü idari para cezası düşüşte etkili oldu. SPK şirkete halka arz gelirini izahnamee dışında kullanmaktan zarar vermişti.

MARGUN ENEERJİ (MAGEN) : Naturel Enerji grubunun hiselerinden olan Margun Eneerji’de de aynı oyuncunun satışı düşüşte etkili oldu.  Hisse son bir ayda yüzde 25.65 değer kaybetti.

HATSAN GEMİ (#HATSAN) : 22 Eylül’de borsada işlem görmeye başlayan hisse günlerce tavan tavan giderek fiyatı 84 liraya kadar yükseldi. Hisse senedinde operasyon yapan grup mal çıkmaya çalışıyor. Yukarı ve aşağı hareketlerle satış yapmaya çalışan grup senede son bir ayda yüzde 25 deger kaybettirdi. Burada bir çok yatırımcının kaybının yüzde 60’ın üzerinde olduğu konuşuluyor.