18 Günde yüzde 400 Prim Yapan Hisseyi Fona Aldılar!

yazar:

kategori: ,

Sevgili Borsa Meddahı “Borsada Samat Sarmalı” isimli yazısı (*) ile Saray Matbaacılık hissesinin takas değişimi ile fiyat hareketlerine dikkati çekmiştir.
Bu hafta takasları incelerken bir şey dikkat mi çekti. 14 Kasım tarihinde 18,2 TL bedelle güne başlayan, 7 Aralık tarihinde 73 TL ile en yüksek fiyatı gören, yani 18 işlem gününde neredeyse %400 oranında değer kazanan SAMAT hissesinde 4-8 Aralık haftasında Yatırım Fonu alımları gözüme çarptı.
Takası incelemeye başladığımda, OYAK Yatırımdan yapılan satışın 659.788 lotunun virmanla Yatırım Fonlarına geçtiği diğerinin ise tahtada el değiştirdiği net olarak görülmektedir.

Tamam da bu OYAK kim kardeşim derseniz, onun da cevabı KAP’DA 6 Aralık 2023 tarihli bildirimde var.

Fon alımının 1 Aralık tarihinde gerçekleştiği ve işlemlerin 5 Aralık takasına yansıdığından yola çıkarak yapılan hesaplamada, OYAK’ın 496.642 lotu virmanla verdiği, bakiye 162.142 lot’un ise 52,15 civarı bedelle tahtadan alındığı ortaya çıkmaktadır.

Kalan hisselerin ise KAP’da belirtilen miktara kadarı 4-6 Aralık tarihleri arasında 59,12 TL bedelle tahtada satıldığı görülmektedir

Bu arada Borsa Meddahı’nın yazısında da belirttiği üzere hissenin yatay gittiği dönemde AK’dan virmanla PHİLLİP’e geçen 2,3 milyon lot ile ŞEKER ve PHİLLİP tarafında yaklaşık 18 TL bedelle toplanan hisseler de göz önüne alınmadan Fonlar tarafından böyle bir alım yapılması gerçekten kafamda soru işaretleri yaratmaya başladı

Bunlar yetmezmiş gibi bir de son hafta ortak satışını yanında PHİLLİP ve ŞEKER satışlarını da görünce soru işaretleri artmaya devam etti.

Şimdi o zaman esas soruyu soralım Fonlar bu hisseyi %300 primli noktadan, hem de PHİLLİP ve ŞEKER satışlarını göre göre niye aldı?

İspatlamak imkânsız yeni bir “BEN YAPMADIM MİKİ YAPTI” vakası daha mı göreceğiz acaba?

 

(*) https://www.paramedya.com.tr/devami/94594/borsada-samat-sarmali/